Minden idők legerősebb utcai Jaguarja érkezik

600 lóerős a limitált Jaguar XE SV Project 8

Ez a cikk több mint 90 napja frissült utoljára, ezért kérjük, az olvasása során ezt vegye figyelembe!

Sikeres vállalkozás volt a Project 7, most érkezik a Project 8, ami már az XE luxusszedánt teszi igazi bestiává. 600 lóerős V8 a motortérben!


Még hogy 500 lóerő, meg vízbefecskendezés, mi? A britek egy százast rálicitáltak a németekre, hamarosan ugyanis bemutatják legújabb projektmunkájukat az XE legvadabb változatának személyében, ami a BMW M4 GTS konkurense lehet az utakon. Közös bennük, hogy mindkettő prémium sportmodell és mindkettő limitált széria. Míg a bajor kupé már elfogyott, a Jaguar XE SV Project 8 épp most kerül majd gyártósorra. Az egyelőre álcát viselő, de már a Nürburgringen köröző Project 8 tulajdonképpen a 2014-es F-Type Project 7 sikereit lovagolja meg, és ugyanúgy a Jaguar sportdivíziója, az SVO készít fel.
Hirdetés

A brit szedán komoly szélesítést, nagyobb légbeömlőket és nagyobbacska szárnyat is kapott, külsőleg igazi versenygép, a pilótafülkébe viszont egyelőre nem láthatunk be. A hosszú motorháztető alatt egy 5,0 literes V8 dolgozik, amit 600 lóerőre húztak a mérnökök, ezzel a valahai legerősebb utcai modellje a Jaguárnak. Mindössze 300 darabot gyártanak majd belőle, egyértelműen a gyűjtőket célozzák. Először a Goodwoodi Fesztiválon debütál nagyközönség előtt, már teljes specifikációval és takarólemezek nélkül. John Edwards, az SVO vezére hozzátette: „Ügyfeleink világszerte odavoltak az F-Type Project 7-ért. Az új XE SV Project 8 új szintre emeli az aerodinamikát és a teljesítményt – a rajongóknak és gyűjtőknek készül. Ezt a limitált szériás extrém teljesítménymodellünk ára is mutatja majd.”
Tetszett a cikk?

Iratkozz fel hírlevelünkre, hogy azonnal értesülj a legfrissebb és legnépszerűbb cikkekről, amint megjelennek az Autónavigátoron!

Feliratkozom a hírlevélre

Vélemény, hozzászólás?