Minden úton jobb az új Honda Civic

Csendesebb és higgadtabb lesz az új Honda Civic

Ez a cikk több mint 90 napja frissült utoljára, ezért kérjük, az olvasása során ezt vegye figyelembe!

Szélcsatornában és visszhang-mentes kabinban töltött hosszú órák során tüntették el a zajkeltő részleteket a Honda Civic fejlesztése során.


Két új képet adott ki a Honda az új Civicről, és arról is beszámolt, miként hasznosították ex-F1-es mérnökeik tapasztalatait az autó menettulajdonságainak fejlesztésében. Keményen dolgoztak azon, hogy az új autót mindenféle útburkolaton csendesebbé tegyék, amit elsősorban az aerodinamikai tulajdonságok továbbfejlesztésével értek el. Rengeteg időt töltött az autó szélcsatornában, és így sikerült alacsony légellenállást kialakítani, ami a nagysebességű stabilitáshoz is hozzájárul, ugyanakkor fokozza a menetteljesítményt, csökkenti a fogyasztást, és hihetetlen mértékben csökkenti az utastérben tapasztalható zajszintet.
A Honda swindoni K+F központjában található visszhangmentes kabinban a tető illesztéseit finomították, rengeteg apró részletet dolgoztak át, mire elérték a kívánt alacsony zaj- és vibrációs szintet. A minden eddiginél csendesebb Civic-kel Frankfurtban ismerkedhetünk meg részletesen, bár kérdéses, hogy vajon a márka rajongói a csendre, vagy inkább a korábbi modellek sportos viselkedésére vágytak-e jobban. Ezt a vevők döntik majd el jövőre, amikor az új Civic piacra lép.
Tetszett a cikk?

Iratkozz fel hírlevelünkre, hogy azonnal értesülj a legfrissebb és legnépszerűbb cikkekről, amint megjelennek az Autónavigátoron!

Feliratkozom a hírlevélre

Vélemény, hozzászólás?