Mire buknak a nők? Íme az Év Női Autója idei díjazottjai

Mindennél jobban bejön a nőknek a friss Ford Fiesta

Ez a cikk több mint 90 napja frissült utoljára, ezért kérjük, az olvasása során ezt vegye figyelembe!

Prémiummárkákat, luxusautókat és sportkocsikat maga mögé utasítva nyerte az Év Női Autója díjat a Ford Fiesta.

Idén már az ötödik alkalommal választott női szempontok szerint a Women's World Car of The Year, azaz az Év Női Autója díj zsűrije. A 18 tagból álló bizottságban a világ minden tájáról akadnak bírák, a kivétel nélkül az autós média világához tartozó hölgyek nem elsősorban a műszaki tartalom, hanem sokkal inkább a megjelenés, valamint a használhatóság alapján osztják pontjaikat.
Hirdetés

Ebben az esztendőben az általános győztes mellett már öt különböző kategóriában oszt serleget a női szavazóbizottság. A családi autók között az Audi A6 Allroad az első, második a Volkswagen Golf, harmadik pedig a BMW 3-as sorozata lett. Női sportkocsiként legjobbnak a Porsche Boxster S találtatott, de dobogós az izmosabb Audi RS5 és a mi kedvencünk, a Toyota GT86/Subaru BRZ páros is. A takarékossági, azaz Economy kategóriában az Év Motorja díjat is magáénak tudó, nemrégiben általunk is tesztelt Ford Fiesta 1.0 EcoBoost az első, második az Egyesült Államokban a cee'd megfelelőjeként forgalmazott Kia Cerato, harmadik pedig a hibridek toronymagas piacvezetőjének számító Toyota Prius lett.
Noha a szabadidő-autóknak külön kategóriája is van, a luxusautók első helyezettje is egy terepjáró, a Range Rover idén érkezett negyedik generációja, követője a Mercedes-Benz SL 550, a harmadik pedig a BMW 6-os sorozata. A szabadidő-autóknál pedig a Mazda CX-5 az első, a második helyen a Hyundai Santa Fe, a negyediken pedig egy keményebb gép, az alvázas Nissan Pathfinder áll.
A díjakat materializáló serlegeket októberben, ősszel fogják kiosztani, ám a címeket mostantól viselhetik a kitüntetett modellek. A kategóriák győztesei közül a legtöbb pontot a Ford Fiesta szerezte, így ez a modell számít az idei Év Női Autójának.
Tetszett a cikk?

Iratkozz fel hírlevelünkre, hogy azonnal értesülj a legfrissebb és legnépszerűbb cikkekről, amint megjelennek az Autónavigátoron!

Feliratkozom a hírlevélre

Vélemény, hozzászólás?