Moszkvában debütál a lépcsős farú Opel Astra

Magyar motorral megy Moszkvába az Opel Astra

Ez a cikk több mint 90 napja frissült utoljára, ezért kérjük, az olvasása során ezt vegye figyelembe!

Nem csupán új karosszériavariánssal, friss, ráadásul Magyarországon gyártott motorral áll pódiumra Moszkvában az Opel Astra.

[kepallobal=391986]Minden bizonnyal Oroszország lesz az új Astra szedán legfőbb piaca[/kepallobal] Oroszország, ma a német után Európa második legnagyobbjának számító, de 2 év múlva az előrejelzések alapján már első számúnak várható autópiacán kel el az Európában értékesített szedánok 60 százaléka. Az Opelnek pedig további kötődései is vannak, Oroszország az Astra harmadik legnagyobb felvevőpiaca, így az nem kétséges, hogy a legtöbb Astra szedánt ott fogják értékesíten. Nem is volt kérdés tehát, hogy hol legyen a négyajtós szedán világbemutatója, az augusztus 29. és szeptember 9. között nyitva tartó Moszkvai Autószalonon.
Az új, 4658x1814x1476 mm-es, 2685 mm tengelytávú, 460-1010 literes csomagterű Astra szedán mellett természetesen a nemrégiben frissített Astra sorozat, illetve a 280 lóerős OPC Astra csúcsverzió, valamint a nemrégiben Budapesten is megfordult Opel Mokka is látható lesz. Itt debütál továbbá az Opel első újgenerációs, szentgotthárdi turbómotorja. Az 1598 köbcentis SIDI (Spark Ignition Direct Injection, azaz szikragyújtású, közvetlen befecskendezésű) benzinmotor teljesítményét egyelőre nem árulták el, nyomatéka azonban 300 Newtonméter lesz. Ennek gyártása év végén indul Szentgotthárdon, ahol az Opel félmilliárd eurós beruházással épített új motorgyárat, s ahonnan a későbbiekben kisebb benzinmotorokat és 1,6 literes dízelt is várhatunk majd. Minden bizonnyal utóbbiak is bekerülnek majd a nemrégiben BiTurbo dízellel és LPG-s benzinessel is bővített palettájú, folyamatosan újuló Astra kínálatába.
Hirdetés
Tetszett a cikk?

Iratkozz fel hírlevelünkre, hogy azonnal értesülj a legfrissebb és legnépszerűbb cikkekről, amint megjelennek az Autónavigátoron!

Feliratkozom a hírlevélre

Vélemény, hozzászólás?