Mutatjuk, mikor volt az első Skoda törésteszt!

Szerinted mennyit kell visszamenni az időben az első gyári Skoda töréstesztig?

Nagyon büszke a Skoda a kiváló törésteszt eredményeire, de a kiválósághoz hosszú út vezetett. Mutatjuk, hogy mikor végezték el az első gyári töréstesztet a cseh márkánál.

Manapság a Skoda a világ egyik legmodernebb törésteszt-létesítményét üzemelteti az úhelnicei Polygon tesztközpontban, amelyet 2020-ban átfogóan kibővítettek, és amely még az Automotive Testing Technology International szakfolyóirattól is elnyerte az Év törésteszt-laboratóriuma 2020 címet. Az Euro NCAP és a Global NCAP töréstesztjei megmutatják, hogy nem véletlenül fektetett be a Skoda rengeteg pénzt ezekbe a létesítményekbe. Ugyanis a 2008 óta bevezetett mind a 15 új modell a legmagasabb, ötcsillagos minősítést kapta a független törésteszteken. Legutóbb a Fabia új generációja és az Enyaq iV vizsgázott jelesre. De mikor kezdte a saját töréstesztjeit Skoda? Nos, ötven évvel ezelőttről, tehát 1972-ből származnak a legrégebbi dokumentált töréstesztek. Akkor a 100 L modellt nyúzták Prága-Ruzyněben, amelyről csak néhány gyári fotó maradt az utókorra, ezeket megtalálod a galériában a képekre kattintva.
Hirdetés
Akad azonban egy érdekes videó is kicsit későbbről, a 120 töréstesztjéről.
Hirdetés
Itt pedig a Fabia tavalyi Euro NCAP tesztjét láthatod!
Tetszett a cikk?

Iratkozz fel hírlevelünkre, hogy azonnal értesülj a legfrissebb és legnépszerűbb cikkekről, amint megjelennek az Autónavigátoron!

Feliratkozom a hírlevélre

Vélemény, hozzászólás?