Nagyteljesítményű Alfákat kapott az olasz csendőrség

Komoly szolgálati autóra ruháztak be az olaszok

Ez a cikk több mint 90 napja frissült utoljára, ezért kérjük, az olvasása során ezt vegye figyelembe!

Két vadiúj Alfa Romeo Giulia Quadrifogliót kapott az olasz csendőrség. Az 510 lóerős teljesítmény elől nehéz lesz elmenekülni.


Rómában és Milánóban teljesít szolgálatot a kék-fehér fényezéssel és piros díszítéssel ellátott Alfa Romeo Giulia Quadrifoglio, amelyet főként gyorsbeavatkozású esetekben és vér- illetve szervszállításkor vetnek majd be az olasz csendőrök. Az egyedi fényezés mellett egy felső, karcsú fényhidat, Carabinieri feliratot és egy-egy kék LED-csíkot is kaptak az autók. A belső térben nagyobb változtatásokon ment keresztül a Giulia. A rendőrségi rádió, a gumibot, a megállító tárcsa mellett egy külön panel is megtalálható, melyről a fényeket és a szirénát lehet működtetni. Ezen felül defibrillátor, hordozható hűtőtáska, fegyvertartó és LED lámpa számára egy foglalat is a csomag részét képzi - így a hazai rendőrautóknál komolyabb az ellátmány.
Hirdetés

A meghajtásról és a megfelelő dinamikáról 2,9 litere V6-os benzines gondoskodik, amely 510 lóerőt és 600 Nm-t szolgáltat. A motorhoz csatlakozó hatfokozatú manuális váltóval 3,9 másodperc alatt gyorsul 0-ról 100 km/órára a Giulia, a végsebessége 306 km/h. A nem mindennapi szolgálati autót nem vezetheti majd bárki. Különleges oktatáson kell részt venni azoknak, akik a volán mögé ülhetnek. A speciálisan kiválasztott csendőröket az Alfa Romeo trénerei képzik majd ki.
Tetszett a cikk?

Iratkozz fel hírlevelünkre, hogy azonnal értesülj a legfrissebb és legnépszerűbb cikkekről, amint megjelennek az Autónavigátoron!

Feliratkozom a hírlevélre

Vélemény, hozzászólás?