Nem kell temetni a Defendert

2017-ig biztosan marad a Defender

Ez a cikk több mint 90 napja frissült utoljára, ezért kérjük, az olvasása során ezt vegye figyelembe!

Először úgy tűnt, már csak két-három éve van hátra, de lehet, hogy egy kiskapunak köszönhetően tovább piacon maradhat a Land Rover Defender.

Nehéz eset a Land Rover Defender, 1948 óta gyártják, és bár időközben fejlesztgették, jelenlegi motorkínálatával és biztonsági felszereléseivel már nem felel meg a mai idők elvárásainak.
Ugyanakkor ikonikus státusza miatt érthető, hogy a Land Rover nem szeretne lemondani legnépszerűbb típusáról, s bár Frankfurtban bemutatták az utódjának szánt DC100-ast, az legkorábban 2015-ben kerülhet piacra. Addig és várhatóan néhány évig azután is választható lesz az ős-Defender, az ugyanis akár 2017-ig, vagy azon túl is gyártásban maradhat.
Erre legesélyesebbek a hosszú tengelytávú 110 és a haszonjármű besorolású 130 modellek. Egy, a Land Roverhez közel álló forrás szerint várható pár olyan változás a törvényi szabályozásban, melyek az általuk reméltnél hosszabb időre teszik lehetővé a jelenlegi modell életben tartását.
Hirdetés

Először is, a jelenlegi, egyelőre Euro5-ös, 2,2 literes turbódízel motort kellene átalakítani, hogy megfeleljen a 2015-16-ban életbe lépő, a dízelmotorok károsanyag-kibocsátását a benzinesekével egy szintre emelő, Euro6-os előírásoknak. Az is elképzelhető, hogy a pár éve haszonjárművé átminősített Defender kikerülhetne a szabályozás hatálya alól. Hasonló “kivételt” tehetnek a gyalogosvédelmi szabályok esetében, amelyek már 2015-ben véget vetettek volna az autó karrierjének, de a Land Rover legújabb információi szerint akár 2020-ig megkegyelmezhetnek a típusnak.
Tetszett a cikk?

Iratkozz fel hírlevelünkre, hogy azonnal értesülj a legfrissebb és legnépszerűbb cikkekről, amint megjelennek az Autónavigátoron!

Feliratkozom a hírlevélre

Hozzászólások

 • 2017.10.31. at 09:22
  Permalink

  – Hé Farkas, van egy halállistám, Te is rajta vagy – mondta a medve.
  – Hazamehetnék még elbúcsuzni,
  – Igen.
  Farkas visszajön, Medve széttépi.
  – Hé Nyuszika, van egy halállistám, Te is rajta vagy – mondta a medve.
  – És nem lehetne kihúzni?
  – Dehogynem.

Vélemény, hozzászólás?