Nem lesz már több Civic Hybrid

Az Insight után a Civic hibridjét is megszünteti a Honda

Ez a cikk több mint 90 napja frissült utoljára, ezért kérjük, az olvasása során ezt vegye figyelembe!

Olyan takarékos lesz az új Honda Civic benzinesként is, hogy nem is lesz belőle hibrid.


Míg a Toyotának nagyon bejött a hibrid üzem, s a márka toronymagasan vezeti a szegmens eladásait, meg persze technikájával is diktálja a többi márka számára egyelőre utolérhetetlen tempót, a Honda nemrégiben jelentette be, hogy utód nélkül szünteti meg dedikált hibrid modelljét, az Insightot. Most pedig azt árulta el John Mendel, a Honda Amerika első embere, hogy a márka környezetbarát modelljeinek kínálata úgy alakul át, hogy a Civic hibrid verziója is megszűnik.
Hirdetés

Az Egyesült Államok piacán állítólag már idén bemutatkozik a következő, tizedik generációs Civic, ami természetesen mind biztonság, mind üzemanyagtakarékosság terén komoly előrelépést ígér, csak épp hagyományos benzinmotorral, a Honda ugyanis a hibrid és a CNG üzemű verziót is kiszavazta.
Mendel azt is elmondta, hogy az Európától ugyancsak elbúcsúzó Accord a korábbi híreket cáfolva konnektoros helyett csak hagyományos hibrid verziót fog kapni a jövő év elején; állítólag az új NSX-ben látott kétmotoros technológiát hasznosítva. Lesz viszont egy dedikált plug-in hibridje a Hondának, s még üzemanyagcellás modellt is várhatunk tőle, hiszen a márkánál megvan a tudás, amivel választ adhatnak a Toyota Miraira.
Tetszett a cikk?

Iratkozz fel hírlevelünkre, hogy azonnal értesülj a legfrissebb és legnépszerűbb cikkekről, amint megjelennek az Autónavigátoron!

Feliratkozom a hírlevélre

Hozzászólások

  • 2017.10.28. at 16:41
    Permalink

    Szerintem is csak mutatóban volt Honda-hybrid hajtáslánc. Technológiában le van maradva, de fejleszthetnének tovább ezügyben. A nem is olyan távoli jövő biztosan nem a pazarló módon működő belső égésű motoroké lesz. A jelenlegi konstrukciójú motorokat sajnos nem tudják még 50% hatásfok közelébe sem vinni. Furcsa elképzelni is, hogy jobb hatásfokkal simán fogyaszthatnának 2-3 litert is :).

Vélemény, hozzászólás?