Nem nyugszik a Vygor, itt az Opera 2

Új orrkúpot kapott a csúnya olasz Vygor Opera

Ez a cikk több mint 90 napja frissült utoljára, ezért kérjük, az olvasása során ezt vegye figyelembe!

Potom százötvenezer euró aprópénz egy ilyen igazán furmányosan dizájnolt Lancer-átépítésért - legalábbis a Vygor Opera 2 építői szerint.

Nagyjából egy hónapja számoltunk be Olaszország új szörnyetegéről, a Vygor Operáról.
A crossover kupé valószínűleg nemcsak tőlünk, hanem a komplett nemzetközi szaksajtótól kapott hideget-meleget – inkább hideget – ezért villámgyorsan áttervezték az Opera orr-részét, s lőn, itt a Vygor Opera 2. Ha ilyen ütemben haladnak, akkor talán a harmincadik-harmincötödik változat már közelít majd az elfogadható formához, de sajnos egyelőre azt kell mondanunk, hogy az átdolgozott lökhárító-hűtőrács egységtől sem lett kívánatosabb az autó.
Hirdetés
Viszont ezúttal már többet tudunk a műszaki alapokról, kiderült, hogy az acélcsövekből hegesztett karosszéria-szerkezeten alumínium és kompozit műanyag elemeket viselő autó hajtásláncát a Mitsubushi Lancer Evo-tól kölcsönözték. A kétliteres turbómotor 200, 250 vagy akár 420 lóerős teljesítménnyel is kapható, már leggyengébb változata is 4,9 másodperc alatt futja a 0-100 km/h-t, végsebessége pedig 250 km/h körül alakul.
A természetesen négykerék-hajtású autóért nem kevesebb mint 150 ezer eurót kér gyártója, és már készül a harmadik formaterv, ha valakinek esetleg a második sem nyerné el tetszését.
Tetszett a cikk?

Iratkozz fel hírlevelünkre, hogy azonnal értesülj a legfrissebb és legnépszerűbb cikkekről, amint megjelennek az Autónavigátoron!

Feliratkozom a hírlevélre

Vélemény, hozzászólás?