Német autópályán bukott le az új BMW M3

Már tesztelik az új BMW M3-ast

Ez a cikk több mint 90 napja frissült utoljára, ezért kérjük, az olvasása során ezt vegye figyelembe!

Hivatalos infó helyett egy tesztpéldányt küldött a BMW, nem a nagyvilágba, hanem a német Autobahnra, hogy lássuk: nagyon megy, és hamarosan jön az új M3.

Noha azt már tavaly nyár óta tudjuk, hogy V8-as szívó helyett hathengeres, két vagy akár három turbós, vélhetően háromliteres benzinmotorral érkezik majd a mostani hármas BMW csúcsváltozata, az M3, de egyelőre nagy a titkolózás a modell kapcsán.
Egyes értesülések szerint nem a BMW jól ismert soros hathengeresén alapul majd az új M-Power motor, hanem a szériának és rajongóinak még egy pofont adva V hengerelrendezésű lesz. Miként műszaki információkat, fotókat sem adott még ki a rajongók által már nagyon várt M3-asról a BMW. Eddig csupán kémfotókról és a grafikus Jacek Kolodziejczyk által készített számítógépes grafikákról ismerhettük.
Most azonban már videón is látható, amint a hírhedt német Autobahnon pusztít. Állítólag a filmet egy (420 lovas) BMW M1-ből rögzítették, s jól látható, hogy a sofőrnek küzdenie kell, hogy utolérje. Ez alapján egyértelmű, hogy helyesek azok a spekulációk, melyek szerint az új M3-as az M1-essel azonos teljesítményű mostaninál erősebb lesz.
Hirdetés

Az új M3-as megjelenését csak jövőre ígérik a gyáriak, azt még nem tudni, hogy tavasszal Genfben, vagy ősszel Frankfurtban, netán nem is Európában debütál-e majd az új sportgép.
Tetszett a cikk?

Iratkozz fel hírlevelünkre, hogy azonnal értesülj a legfrissebb és legnépszerűbb cikkekről, amint megjelennek az Autónavigátoron!

Feliratkozom a hírlevélre

Vélemény, hozzászólás?