Nivus, így hívják a Volkswagen divatkupéját

Még egy crossover kerül a VW kínálatába, a Nivus

Ez a cikk több mint 90 napja frissült utoljára, ezért kérjük, az olvasása során ezt vegye figyelembe!

A divathullám még mindig tart és folyamatosan ontja magából a friss termékeket. A Volkswagennél is találtak még rést, a Nivus fogja kielégíteni a crossover kupéra vágyókat.

Úgy látták a Volkswagennél, hogy van még olyan szegmens, ahol nem szerepelnek. Van bizony, mert kompakt alatti méretű, kupénak nevezett crossover modelljük nincs, pedig a szegmens már létezik és égető szükség van rá. Ez persze túlzás, de vélhetően az új modell tervezését is alapos igényfelmérés előzte meg, így hamarosan megismerhetjük teljes valójában a Polo tengelytávjával és nagyjából annak a méreteivel érkező Nivus crossover kupét.
Hirdetés
A Nivus tervezését Brazíliában végezték és a gyártás is itt fog elindulni először. Nevét most először konkretizálták, eddig T-Cross Sport néven emlegették, de a Nivus azért mégiscsak személyesebb és végre nem egy egyen név. Az új modellről már egy sejtelmes videót is megosztott a Volkswagen, melyben értékes információt leginkább az oldalnézetéről kapunk. Az is kiderül, hogy a T-Crosshoz hasonlóan fekete elem fogja összekötni a két hátsó lámpát, melyek dizájnja már jobban fog hasonlítani arra, amit az ID. tanulmányautókon láttunk. Motorkínálatáról hivatalos információ egyelőre nincs, de arra azért számíthatunk, hogy háromhengeres 1,0 literes TSI és talán 1,5-ös TSI is szerepelni fog rajta kézi, valamint DSG automata váltóval.
Tetszett a cikk?

Iratkozz fel hírlevelünkre, hogy azonnal értesülj a legfrissebb és legnépszerűbb cikkekről, amint megjelennek az Autónavigátoron!

Feliratkozom a hírlevélre

Vélemény, hozzászólás?