Nyári forgalomkorlátozások Budapesten

Bruce Willis visszatér

Ez a cikk több mint 90 napja frissült utoljára, ezért kérjük, az olvasása során ezt vegye figyelembe!

Augusztus végéig tart a nevezetes fővárosi filmforgatás, de nem csak Willis úr miatt kell korlátozásokra számítani.

A nyári időszakban útfelújítások, közműmunkálatok, filmforgatás, valamint rendezvények miatt több helyen is nagyobb közúti forgalomkorlátozásra kell számítani Budapesten. A lezárások és a forgalomkorlátozások pontos kezdési és befejezési időpontja még nem ismert minden esetben - a Budapesti Közlekedési Központ (BKK) folyamatos tájékoztatást ígér. A nyár folyamán a fővárosban, helyszínenként az alábbi forgalomkorlátozásokra lehet számítani:
I. és XI. kerület
Közművezeték-építés indul a Sztehlo Gábor rakparton és a Friedrich Born rakparton. A munkavégzés idejére a forgalmat egyirányúsítják dél felé, így a Petőfi hídnál és a Rákóczi hídnál csak a felhajtás lesz lehetséges.
III. kerület
A Sziget fesztivál miatt (augusztus 6-13 között) a már megszokott módon a Jégtörő utcát lezárják, az esti órákban pedig korlátozzák a gépjárműforgalmat a Margit híd és a Mozaik utca között az alsó rakparton.
V. kerület
Garanciális javítási munkákat végeznek a Petőfi Sándor utca – Harmincad utca – Erzsébet tér szakaszon, ezért ezen a területen szakaszosan, teljes lezárásra kerül sor. Júliusban és augusztusban folyik majd a Markó utcai lehajtó támfalépítése, amely miatt a lehajtót lezárják, az id. Antall József rakpartot pedig a déli irányban egyirányúsítják.
VII. kerület
Közmű- és útépítés lesz a Dob utca Károly körút és Kazinczy utca közötti szakaszán. Szintén közmű- és útépítésre kerül sor a Síp utca Dob utca és Dohány utca közti szakaszán.
VIII. kerület
Egész nyáron át, majd késő őszig tart az a több szakaszos csatornaépítés, amelyet a Baross utcában a Mária utca és a Szigony utca között végeznek.
IX. és XX. kerület
Gázvezeték-építés színhelyéül szolgál a Soroksári út és folytatása, a Helsinki út. A munkavégzés várhatóan július 14-én, szombaton fejeződik be.
X. kerület
Az Új köztemető előtt körforgalmat építenek ki. A Jászberényi úton útépítési munkákat végeznek várhatóan július 6-án, péntekig.
XIV. kerület
A Róna utcában féloldali lezárással csatornaépítésre kerül sor.
XXI. kerület
A Budapesti Központi Szennyvíztisztító Telep kapcsolódó létesítményei részeként az EU Kohéziós Alapjából támogatott jelentős mértékű csatornázás indul Csepelen. A szennyvízcsatorna idei évi kivitelezése jelentős terhelést fog jelenteni a kerület közúthálózatára, mivel Csepel fő- és mellékúthálózatát is érinti.
Hirdetés
Ezeken túlmenően augusztus végéig tart majd a Bruce Willis nevével fémjlezett A Good Day to Die Hard című film forgatása Budapesten, amellyel kapcsolatban nyáron szintén nagyobb forgalomkorlátozásokra lehet számítani. Jelenleg biztosan annyit tudni, hogy július 8-án, vasárnap 0 órától 19 óráig lezárják a Ferenciek terét és környékét: a Kossuth Lajos utcát, a Szabad sajtó utat és az Erzsébet hidat.
Tetszett a cikk?

Iratkozz fel hírlevelünkre, hogy azonnal értesülj a legfrissebb és legnépszerűbb cikkekről, amint megjelennek az Autónavigátoron!

Feliratkozom a hírlevélre

Vélemény, hozzászólás?