Okostelefon figyelmeztethet a közúti ellenőrzésekre

Ingyenes Traffi Hunter alkalmazás androidos telefonokra és iPhone-ra

Ez a cikk több mint 90 napja frissült utoljára, ezért kérjük, az olvasása során ezt vegye figyelembe!

Nem csak az időszakos műszaki vizsgákon, hanem a közúton is bármikor össze lehet futni a Közlekedési Felügyelet ellenőreivel. Mégis hol? Ezt kívánja megmondani az ingyenes Traffi Hunter applikáció.

Nem újdonság, hogy létezik olyan okostelefonos alkalmazás, amely az időszakos és a fixen telepített sebesség-ellenőrzésekre figyelmeztet, utóbbiakra rendszerint a navigációs szoftverek is szoktak csipogni. A Traffi Hunter, androidos okostelefonokra és iPhone-ra letölthető applikáció azonban nem csak a police.hu adatbázisán, valamint a felhasználói bejelentéseken alapuló traffipax-lista alapján jelezhet (hanggal és rezgéssel), hanem a Közlekedési Felügyelet közúti ellenőrzéseire is felhívhatja a figyelmet.
Utóbbi leginkább a kamionosok számára lehet fontos, akik így még időben tudják ellenőrizni, hogy megfelelően töltötték-e ki a menetlevelet, szakszerűen rögzítették-e a rakományt, vagy akár ki tudják cserélni a nemrég kiégett irányjelzőt, amit addig lustaságból nem tettek meg, így elkerülve a felesleges költségeket.
Ezen kívül még számos funkciójában tér el a többi traffipaxjelző alkalmazástól. A legnagyobb különbség talán az, hogy nem csupán a traffipaxok és a NKH ellenőrzések jelzésére szolgál, hanem széleskörű szolgáltatásaival próbálja megkönnyíteni a közlekedők mindennapjait. Az egyik legfontosabb ilyen funkció a POI-lista, melyet folyamatosan bővítenek a fejlesztők, figyelembe véve a felhasználók kéréseit is. Ez jól jöhet például, ha kifogy a benzin, hirtelen szervizre van szükségünk, netán magunk fogyasztanánk valamit.
Hirdetés
Az applikáció 5. helyezést ért el a Sanoma média által megrendezett Év Alkalmazása díj 2013 mezőnyében. Ennek kapcsán készítettek is egy, az alkalmazást bemutató, alább látható videót a szoftverről. Az alkalmazás ingyenesen tölthető le, Androidra a Google Play áruházból, iPhone-ra az App Store-ból.
Tetszett a cikk?

Iratkozz fel hírlevelünkre, hogy azonnal értesülj a legfrissebb és legnépszerűbb cikkekről, amint megjelennek az Autónavigátoron!

Feliratkozom a hírlevélre

Vélemény, hozzászólás?