Olvasztott BMW az új nagy Lexus

Lexus LF-Gh: már csak a belsejét titkolják

Ez a cikk több mint 90 napja frissült utoljára, ezért kérjük, az olvasása során ezt vegye figyelembe!

Formájával már részletesen megismerhető a Lexus új, hibrid hajtásláncú nagyautója, melynek egyelőre utasterét és műszaki adatait is titkolják.


Április 22-től május 1-ig lesz látható a New Yorki Autószalonon a Lexus új nagyautója, az LF-Gh. A 20 colos, egyedi formájú, dupla küllős alufelnikre állított négyajtós állítólag semmiben sem egyezik a most futó Lexus nagyautóval, azaz a GS-szel, karosszériája és főként tengelytávja is nagyobbnak ígérkezik. A forma részleteiben ugyan megtalálhatók a lexusos elemek, ám a négyajtós karosszéria egésze úgy néz ki, mintha jégszobrot készítettek volna az előző generációs, azaz Chris Bangle által tervezett 5-ös BMW-ből s azt néhány percig a napon olvasztották volna. Főként hátul, leginkább az ajtók ívénél erőteljes a hasonlóság.
A koncepció belteréről egyelőre csak annyit tudni, hogy „több utas számára, hosszú távú utazások során is kimagasló komfortot nyújt” – ez persze csaknem alapvető egy prémiumkategóriás nagyautónál. A hajtáslánc hibrid, ám részletei egyelőre ismeretlenek. Mostani közleményében a formai elemeket, például a LED-es fényszórókat, illetve a japán autótól szokatlan, analóg műszerfali órát hangsúlyozza az új nagyautójával a nem csak sportosabb teljesítményt, tiszta, hibrid üzemet, hanem stílusos megjelenést is ígérő Lexus.
Tetszett a cikk?

Iratkozz fel hírlevelünkre, hogy azonnal értesülj a legfrissebb és legnépszerűbb cikkekről, amint megjelennek az Autónavigátoron!

Feliratkozom a hírlevélre

Vélemény, hozzászólás?