Ötmilliónál tart a Hyundai, és ez még csak a kezdet

Hyundai sikerek Európában

Ez a cikk több mint 90 napja frissült utoljára, ezért kérjük, az olvasása során ezt vegye figyelembe!

1977-ben került értékesítésre az első Hyundai gépkocsi Európában, egy Pony. Idén már az ötmilliomodik autó talált gazdára a dél-koreai márkától, amely tudatosan építkezik az Öreg kontinensen.

Minden út az első lépéssel kezdődik, és a Hyundai európai életében erre a pillanatra 1977-ben került sor: egy brit vásárló úgy döntött, dél-koreai autót vásárol, méghozzá egy Hyundai Pony modellt. Könnyű kitalálni, ez volt az első értékesítése annak a cégnek, amely az Öreg kontinensen mostanra érte el az ötmilliós példányszámot. A fejlődés, illetve a növekedés nem volt egyenletes, csak 1996-ban ünnepelhették az első milliót, majd 2001-ben a másodikat. És ekkor történt valami igazán fontos, amely megváltoztatott mindent. Az ázsiaiak rájöttek, akkor lehetnek igazán sikeresek, ha nem a távolból, a saját szokásaik szerint tervezett autókkal jönnek Európába, hanem megfordítják a folyamatot: itt hoznak létre fejlesztőközpontot, és az európai igények maximális figyelembevételével alkotják meg különféle típusaikat.
A gondolatokat tettek követték, és már 2000-ben létrejött a Hyundai Motor Europe, 2004-ben a rüsselsheimi Design Center, és 2008-ban megkezdte a termelést a csehországi összeszerelő üzem. A Hyundai fokozatosan jelent meg a legfontosabb szegmensekben, és dinamikusan növelte eladásait. 2005-ig három-, 2008-ig pedig négymillió autó talált gazdára, és egy i30u képében a vállalat már túl van az ötmilliomodik értékesített gépkocsin is. Mindez pedig a remek stratégiának köszönhető, hiszen az i20, ix20, i30 és ix35 modellek egyaránt komoly vetélytársai mind a japán, mind pedig az európai modelleknek, és a sor folytatódik az i40 limuzin és kombi változatával. Kis számtani érdekesség, hogy az 1977 óta eladott Hyundai autók fele öt európai országban kelt el, a rekordot pedig Németország tartja 714 260 kocsival. Tavalyi, 2,6 százalékos európai piaci részesedését a dél-koreai márka idén 3,0 százalékra szeretné feltornázni.
Tetszett a cikk?

Iratkozz fel hírlevelünkre, hogy azonnal értesülj a legfrissebb és legnépszerűbb cikkekről, amint megjelennek az Autónavigátoron!

Feliratkozom a hírlevélre

Vélemény, hozzászólás?