Óvodásokat szállító busz előtt satuzott, a jogsija is repült

Büntetőfék-balesettel indult az ovis kirándulás, a gyerekek szerencsére be voltak kötve

Ez a cikk több mint 90 napja frissült utoljára, ezért kérjük, az olvasása során ezt vegye figyelembe!

Büntetőfékezni alapvetően bunkóság, nagyobb járművek előtt csinálni pedig még ostobaságra is utal: a nehezebb gép könnyedén belecsúszhat a satuzóba. Ezt a saját bőrén tanulta meg egy furgon sofőrje, aki egy ovisokkal tömött busz előtt lépett a fékre.

Későn kaphatott észbe, ezért nem fért ki időben a külső sávba egy szabályosan közlekedő busz miatt egy furgon Szentendrén. Ezt követően megelőzte a buszt, amelyen több tábla is hirdette, hogy gyermekeket szállít, majd elé behajtva szándékosan a fékbe taposott. Mivel a két jármű közt nagyon kevés távolságot hagyott, a busz szinte azonnal belecsattant a Ford Transit hátuljába, mindkét jármű összetört. Egy szemtanú elmondta, hogy a busznak esélye sem volt elkerülni a balesetet, ráadásul a külső sáv a furgon előtt teljesen üres és jól belátható volt.
Hirdetés
Az autóbuszon 40 kisgyerek utazott 5 óvónő kíséretében: a szentendrei ovisok kirándulni indultak. Mivel mindenki be volt kötve, így az óvónők, valamint a 3 és 6 év közötti gyerekek is sérülés nélkül úszták meg a balesetet. A Transit látszólag ok nélkül satuzó, 50 éves sofőrje nem tett vallomást, csak panaszt a gyanúsítás ellen:

"nem érzi úgy, hogy büntetőfékezett volna."

A szentendrei rendőrök ennek ellenére elvették a jogosítványát és büntetőeljárást is indítottak, méghozzá közúti veszélyeztetés bűntettének megalapozott gyanúja miatt.
Tetszett a cikk?

Iratkozz fel hírlevelünkre, hogy azonnal értesülj a legfrissebb és legnépszerűbb cikkekről, amint megjelennek az Autónavigátoron!

Feliratkozom a hírlevélre

Vélemény, hozzászólás?