Pesten a városligetből a Duna-partra űzik a parkolókat. Nem lesz ingyen!

Változás a budapesti parkolásban

Ez a cikk több mint 90 napja frissült utoljára, ezért kérjük, az olvasása során ezt vegye figyelembe!

Csökken az ingyenes parkolóhelyek száma a Hősök tere mellett, az 56-osok terén. Másutt a parkolási díj apad, de ingyenes parkolóhely nem lesz több.


Információink szerint már november 1-én életbe lép Budapest Főváros Közgyűlésének azon rendelete, mely az autók számára megszünteti a Hősök tere melletti 56-osok terének egy részén a parkolás lehetőségét. Ott ugyanis csakis a turistabuszok parkolhatnak majd. A díjazás kicsit félrevezető, ugyanis az óránkénti díjat technikai okokból az onnan kitiltott személyautókra szabták, mértéke 480 forint lesz óránként, s a buszok (ahogyan mindenhol máshol is), utóbbi háromszorosát fizetik, mely ez esetben drasztikus, 1440 forintos óránkénti díjat jelent. Reggel 8-tól este 8 (20) óráig ezt fizetik majd a buszok, akik számára ezen időszakban maximálisan egy óra várakozás engedélyezett, este 8-tól reggel 8-ig azonban egy órai díjért várakozhatnak - azaz ezen a területen a Vár, a Margitsziget, illetve a Citadella alatti területéhez hasonlóan éjszaka is fizetni kell majd a parkolásért.
Sokak számára fájó lehet, hogy a ráadásul tömegközlekedéssel jól megközelíthető Városliget mellett ezáltal csökken a személyautók számára kialakított parkolóhelyek száma, az autójukat letenni hajlandóakat ezúttal a Duna-partra irányítja a módosuló parkolási rendelet. Az újpesti rakparton ugyanis harmadával (óránkénti 240-ről 160 forintra) csökken a parkolási díj mértéke. Mivel 3 órányi díj kifizetésével egész nap lehet várakozni, a kimondottan nem létező "napijegy" 480 forintba, nem egész két villamosjegy árába kerül majd.
A díjcsökkentésre nem titkoltan azért került sor, mert a korábban mindig 100 százalék felett telített, azaz túlterhelt területen a díj bevezetése óta csak elvétve parkolnak. A várakozási díjak egyébként nem csupán Pesten apadnak, egy helyen Budán, nevezetesen a Szilágyi Erzsébet fasor Pázsit utca és Házmán utca közötti részén is csökken. Utóbbi helyen az idén januártól bevezetett óránkénti 320 forintos díjat szintén harmadával, 240 forintra módosítja a parkolási rend változtatása.
Tetszett a cikk?

Iratkozz fel hírlevelünkre, hogy azonnal értesülj a legfrissebb és legnépszerűbb cikkekről, amint megjelennek az Autónavigátoron!

Feliratkozom a hírlevélre

Hozzászólások

 • 2017.10.31. at 09:57
  Permalink

  A fizető parkolás az egyik legnagyobb disznóság, amit ki lehetett találni. Pénzt kérnek a semmiért! Ugyanis a pénzemért nem kapok semmit, még azt sem, hogy vigyáznak a kocsimra, amíg ott áll a parkolóban. A forgalmat sem gyorsítja, nem parkol több autó egy parkolóhelyen adott időben, így egyértelmű, hogy ez csak egyfajta pénzlenyúlás.

 • 2017.10.31. at 09:57
  Permalink

  Ez az, fiúk! Amíg még egy fillér is van a zsebünkben, csak vegyétek ki! Igaz, hogy semmi ellenszolgáltatás nincs, csak legyen egyre kibirhatatlanabb, és ha nem tetszik, akkor “el lehet menni”! Hát még mindig nincs elég a nokiás dobozban? Addig húzogatjátok az alvó oroszlán bajszát…

 • 2017.10.31. at 09:57
  Permalink

  Hááát igen, kompenzálni kell az egyes kerületek kiadásait valahogy, amit ugye az elszámoló Biztos úr nem vizsgál/6 ki, csak bizonyos másokét! De nem kívánok ötletet adni a további adónemekre sem, de nem lepődnék meg = pl. ha a sörök adója nem, de a sportolók által is fogyasztott gyümölcs ízesítésű söröké már IGEN, emelkedik, minden indokoltság nélkül (: ! =, akkor ha még dízeleknek levegő adót kellene fizetniük … !

Vélemény, hozzászólás?