Pickup modellt hozhat a Mercedes is

Újabb vizekre evezhet a Mercedes: a pickupok szegmensébe várhatjuk

Ez a cikk több mint 90 napja frissült utoljára, ezért kérjük, az olvasása során ezt vegye figyelembe!

Már a Volkswagennek is van, a japánok már legendás modellekkel rendelkeznek a műfajban, s hamarosan a Mercedes is hozhat pickupot.


Mind jelentősebb kereslet mutatkozik a középméretű, a Ford Ranger, a Nissan Navara vagy a Toyota Hilux által képviselt pickupok szegmense iránt. Körükben is megfigyelhető az, ami a terepjáróknál és a szabadidő-autóknál: egyre fontosabb a kényelem, a minőségi kialakítás, de a komoly terhelhetőség, a vontatási kapacitás és persze a terepképességek sora is. A Mercedes-Benz a prémiumgyártók közül elsőként kíván belépni e szegmensbe, árulta el Volker Mornhinweg a Mercedes-Benz haszonjármű üzletágának vezetője.
Hirdetés

A piacra csak 2020-ban várható újdonságot ugyanis a Mercedes haszonjármű divíziója fogja majd kifejleszteni. Utóbbi ellenére a márka személyautóinak komfortszintjét és tudását ígérik a komoly terhelhetőségű, minden bizonnyal alvázas felépítésű, egyelőre ismeretlen modellnevű pickup vásárlóinak. Újdonságával a Mercedes nem az óriáspickupokat kedvelő Észak-Amerika, hanem Dél-Amerika, Dél-Afrika, Európa és Ausztrália piacaira kíván majd betörni - hiszen ezek számára lényegében azonos modellt kínálhat. Mint azt Volker Mornhinweg elmondta, a leginkább csak az Egyesült Államok vevői által kedvelt óriás-pickupot fejleszteni és gyártani számukra nem lenne rentábilis, az csupán a helyi tömeggyártóknak profitábilis.
Tetszett a cikk?

Iratkozz fel hírlevelünkre, hogy azonnal értesülj a legfrissebb és legnépszerűbb cikkekről, amint megjelennek az Autónavigátoron!

Feliratkozom a hírlevélre

Vélemény, hozzászólás?