Hirdetés

Platós Duster duplakabinnal. Káprázott a szemünk?

A Dacia megcsinálta a korábbi Duster Oroch tanulmányt, már látták közúton is

Ez a cikk több mint 90 napja frissült utoljára, ezért kérjük, az olvasása során ezt vegye figyelembe!

Tavaly mutatták be a Duster Oroch tanulmányt, most meg feltűnt egy ahhoz hasonlító prototípus. Lehet, mégis valóság lesz az új Dacia pickup.

A Facebookon elterjedt telefonos képen valószínűleg a platós Duster trendinek szánt kivitelét láthatjuk. Talán már ősszel bemutatkozik

Tavaly nyáron fotóztak le először egy Dacia Duster alapú pickupot, de arról kiderült, hogy kiskereskedelmi forgalomba nem került, csak 500 példányban készült egy olajipari cég megrendelésére. Aztán 2014 októberében, a Sao Paulo Motor Show-n bemutatták a Duster Oroch tanulmányt, Renault jelvénnyel, ami gyakorlatilag a Duster strandautó változatának is tekinthető, és mint ilyen, talán a valaha látott legmenőbb Dacia.

Hirdetés

Balra a szörfös, strandolós Oroch, jobbra meg az 500 példányban munkagépnek szánt összkerekes, pickup Duster

Most meg egy eddig nem látott Dacia pickupot fotóztak le Romániában, próbarendszámmal. Ennél az autónál meghagyták az ötszemélyes utasteret, így a platót a farrész jelentős meghosszabbításával alakították ki, pont mint az Orochnál is. Ha valódi alvázas haszonjármű lenne, akkor ezt tényleg lehetne duplakbinosnak nevezni, így viszont van jó pár kérdés. Egyelőre nem lehet tudni, hogy gyári fejlesztésről van-e szó, vagy ez is a Romturingia munkája. A Dacia elvileg a korábbi hírek szerint tervezett Duster alapú pickupot, de kétüléses fülkéről volt szó. Lehet, hogy ez a fekete műanyagburkolattal és könnyűfémfelnikkel feldobott kivitel lenne a szabadidő-autó változat.

Hirdetés

Vélemény, hozzászólás?