Porsche dizájner tollából származik a legújabb kínai koppintás

A tervező korábban a 918 Spyderen is dolgozott, vélhetően nem a Defender koppintás élete fő műve

Ez a cikk több mint 90 napja frissült utoljára, ezért kérjük, az olvasása során ezt vegye figyelembe!

A kínai autóipar szívén viseli a Land Rover Defender sorsát, eltökélt szándékuk, hogy formája elárassza az utcákat, ezért nem voltak restek egy újabb másolatot készíteni.

Nemrég számoltunk be a BYD koppintásról, az egyik legnagyobb kínai gyártó az 1100 lóerős villanyautójának formáján nem sokat töprengett, nagyrészt a Defendert másolta. A legújabb koppintás a Jetour Traveller névre hallgat, és a Cherry autógyár terméke.
Hirdetés
A forma egyébként nem rossz, a szögletes megjelenés egyre divatosabb, emellett komolyabb terepképességet feltételez, a Traveller szinte kívánja, hogy jól összesarazzák. Az autó orrára nem lehet azt mondani, hogy a Land Roverről koppintották volna (talán egy kis Ford Bronco beütése van), az oldalnézet már hasonló, de becsületükre legyen mondva, hogy próbáltak újat kitalálni, ilyen részlet például a keskenyedő harmadik ablak. Hátul viszont elfogyott az ihlet, itt a másolás eszközéhez nyúltak. Az utastér hozza a ma elvárt kötelezőt, a műszerfal digitális, középen egy méretes kijelző trónol, fizikai gombokból csak minimális mennyiséget adnak, érdekesség a szögletes kormány, ebben a kategóriában nem olyan megszokott. Motorváltozatból háromfélét említenek, 1,5, 1,6 és kétliteres turbós benzinesek közül választhatnak a vásárlók, a takarékosság jegyében plug-in hibridet is ígérnek. Az akár hétüléses verzióban is elérhető Traveller nem rossz ajánlat, az indulóár átszámítva 8 millió forint, összehasonlításképpen a Defender hazai ára 26,3 millió forint.
Hirdetés
Tetszett a cikk?

Iratkozz fel hírlevelünkre, hogy azonnal értesülj a legfrissebb és legnépszerűbb cikkekről, amint megjelennek az Autónavigátoron!

Feliratkozom a hírlevélre

Hozzászólások

 • 2023.03.05. at 17:04
  Permalink

  Kicsit fárasztó a téma.
  Egyszer megrajzolta, kifizették, gyártották, árulták tetemes haszonnal.
  Mi a lóf.szt akarnak, az ükunoka ükunkája is abból éljen “királyi” szinten?
  Jó hogy nem védik le az egyenest és a körívet!
  Szerintem itt sokunkat egy munkáért egyszer fizetnek ki és annyi, lehet következőt kezdeni.

Vélemény, hozzászólás?