Quadrifoglio Verde néven csak kemény Alfák jöhetnek

Az Alfa Romeo az igazi sportmodelleknek tartja fent a Quadrifoglio Verde, azaz a QV nevet

Ez a cikk több mint 90 napja frissült utoljára, ezért kérjük, az olvasása során ezt vegye figyelembe!

Az Alfa a nemrég bemutatott 510 lóerős Giuliával egyértelművé tette, hogy nagyban szeretne játszani: QV modelljeivel a BMW M-ek ellen.


Az autógyártók életében is vannak jobb időszakok, meg olyan hullámvölgyek, amikor semmi nem akar jól sikerülni. Az Alfa Romeo életében, ha minden jól megy, akkor az új Giulia hozhatja el a rég várt fordulatot. Öregedő és hiányos kínálatukkal már évek óta nem tudtak ott lenni, ahová a patinás márka híre és történelme alapján való lenne. A Giuliával végre ténylegesen visszatérhetnek a sportos prémiumgyártók közé, és ehhez igyekeznek miden követ megmozgatni. Legújabb és legerősebb modelljük lepipálja a BMW M3-at is: állítólag 321-et megy és 3,9 másodperc alatt gyorsul százig 510 lóerejével.
Hirdetés


Az Alfa Romeo kicsit talán túlhasználta a Quadrifoglio Verde nevet, ezért most változtat a nevezéktanon. A QV modellek ezentúl igazi sportkocsik lesznek - ahogy a BMW-nél az M, a Mercedes-Benznél meg az AMG gyári tuningos autók. Az információ Pat Doughertytől, az FCA Fiat-Chrysler ausztráliai vezetőjétől származik. Dougherty egyetért azzal, hogy a MiTo és a Giulietta QV változatai nem érdemelték ki ezt az utónevet. Nem fogják persze beszüntetni a gyártásukat, csak a kisautó és a kompakt ma kapható legerősebb változatai ezentúl a Veloce nevet kapják. És a legjobb az, hogy talán van esély arra, hogy még vérmesebb kivitelek jelenjenek meg belőlük is, amik így ismét lehetnének QV-k.
Tetszett a cikk?

Iratkozz fel hírlevelünkre, hogy azonnal értesülj a legfrissebb és legnépszerűbb cikkekről, amint megjelennek az Autónavigátoron!

Feliratkozom a hírlevélre

Vélemény, hozzászólás?