Radikális crossover a Nissantól

Bemutatkozott a Nissan Gripz crossover tanulmány

Ez a cikk több mint 90 napja frissült utoljára, ezért kérjük, az olvasása során ezt vegye figyelembe!

A Leaf villanymotorjára épülő, de soros hibridként benzinmotort is kapó Nissan Gripz a gyár amúgy is sikeres crossover vonalát hívatott folytatni.


Az európai és japán formatervezők által készített tanulmány: „a kompakt crossoverek képességeit és praktikumát a sportautók vezetési élményével és teljesítményével ötvözi” – állítja a Nissan. Az inspiráció pedig nem máshonnan érkezik, mint a sivatagi ralik világából. A Nissan egyik első „crossoverének”, a sivatagi raligyőztes Nissan 240Z Desert Racer-nek állít emléket, mind tulajdonságaival, mind fényezésével.
A japán gyár nem eltitkolt terve, hogy a Gripz lehet a következő nagy dobásuk, mellyel átírják a kategória szabályait. Négyajtós kialakítású, kifelé és felfelé nyíló első ajtókkal és hátrafelé nyíló hátsókkal. B-oszlop egyáltalán nincs, ami igazán kompakttá teszi. A kerékpárokhoz hasonlítják a koncepció lényegét, amolyan kettős személyiségét. Olyan jármű, amely helytáll a napi közlekedésben, ugyanakkor a hétvégéken is kiélhetjük vele magunkat a hegyi utakon. A Nissan elmondása szerint a koncepció inkább jövőbeli designismertetés, mint egy létező modell új kiadása, bár néhány külső jegyet talán felismerhetünk majd a következő generációs Juke esetén.
Hirdetés
A Gripz a Leafből ismert, egyenletes, csendes és azonnali gyorsítást adó villanymotor mellé egy számára áramot termelő benzinmotort is kapott a soros hibrid elvű, Pure Drive e-Power fantázianevű hajtásláncban.

A beltér a minimalizmus jegyében készült, és legfőbb érdekessége a 2+2 ülés elosztás. A domináló szín a mattfekete és a narancssárga, a középkonzolt és a kormányt a kerékpárok világa ihlette. A fényszórókba épített kamerák minden utazást rögzítenek, így az élő adást a világ minden részére továbbíthatjuk, és akár bármilyen eszközön, valós időben követhetjük az autó útját.
Tetszett a cikk?

Iratkozz fel hírlevelünkre, hogy azonnal értesülj a legfrissebb és legnépszerűbb cikkekről, amint megjelennek az Autónavigátoron!

Feliratkozom a hírlevélre

Vélemény, hozzászólás?