Remekül törik a legújabb Suzuki az Euro NCAP szerint

Euro NCAP törésteszt: hét vadonatúj modell vizsgázott

Ez a cikk több mint 90 napja frissült utoljára, ezért kérjük, az olvasása során ezt vegye figyelembe!

Hét új autó, az Audi TT, a Fiat 500X, a Mazda2, a Renault Espace, a Renault Trafic/Opel Vivaro és a Suzuki Vitara vizsgázott az Euro NCAP töréstesztjén.


Az egyre szigorúbb törésteszt-pontozás lényege, hogy ne kapjon minden modell ötcsillagos biztonsági minősítést, fejlődjön csak tovább az autók biztonsága. Ez az ösztönzőrendszer működni is látszik, hiszen az Euro NCAP legújabb, hét modell biztonságát vizsgáló töréstesztjében csak két modell érte el a legjobb, ötcsillagos általános minősítést - a Renault Espace és a Suzuki Vitara. Négycsillagos lett az Audi TT, a Fiat 500X és a Mazda2 is, ami méretüket tekintve korrektnek mondható. Csupán háromcsillagos az Opel Vivaro/Renault Trafic modellpár. Méretük ellenére nem vizsgáztak jól a felnőtt utasok védelméből, s pont a méretükből kifolyólag a gyalogosokra is veszélyesek. Sofőrsegédekkel is gyengén felszereltek (ami érthető is), a gyerekek azonban bennük utazhatnak a legnagyobb biztonságban.
Hirdetés

Sofőrsegédek szempontjából - nem meglepő módon - a minap próbált Renault Espace szerepelt a legjobban, a legjobb utasvédelmet azonban meglepő módon a Suzuki Vitara (teszt róla itt) nyújtotta, a gyalogosokra pedig jelen összevetésből a (már ugyancsak tesztelt) Mazda2 a legkevésbé veszélyes.
A legújabb Euro NCAP törésteszt-eredmények
Euro NCAP 2015 eredmény Felnőtt-védelem Gyerek-védelem Gyalogos-védelem Baleset-
elkerülő rendszerek
Suzuki Vitara 5 csillag 89% 85% 76% 75%
Renault Espace 5 csillag 82% 89% 70% 80%
Mazda2 4 csillag 86% 78% 84% 64%
Fiat 500X 4 csillag 86% 78% 84% 64%
Audi TT 4 csillag 81% 65% 82% 64%
Renault Trafic 3 csillag 52% 91% 53% 57%
Opel Vivaro 3 csillag 52% 91% 53% 57%
Tetszett a cikk?

Iratkozz fel hírlevelünkre, hogy azonnal értesülj a legfrissebb és legnépszerűbb cikkekről, amint megjelennek az Autónavigátoron!

Feliratkozom a hírlevélre

Hozzászólások

Vélemény, hozzászólás?