Rémtörténet az M0 leállósávban: rendőri segítség is kellett

Videón az M0 kellős közepén bebicskázott és keresztbe állt utánfutós esete

Ez a cikk több mint 90 napja frissült utoljára, ezért kérjük, az olvasása során ezt vegye figyelembe!

Ismét rendkívüli képsorokat rögzítettek a közutas kamerák, ha nem kérnek segítséget, könnyen katasztrófa lehetett volna a vége. Mutatjuk az egész esetet bemutató felvételeket.

Az M0-s autóúton rögzítették ezeket a felvételeket a napokban a Magyar Közút forgalomfigyelő kamerái. Az első videón az látszik, ahogy egy utánfutót húzó Chrysler Voyager sofőrje - tisztázatlan körülmények közt - elveszti a kontrollt a szerelvény felett, végül a forgalommal szemben, a leállósávon sikerül megállásra bírnia járművét.

Fontos megjegyezni, hogy ebben az esetben más sebességhatárok érvényesek, mint a személyautóknál, a KRESZ szerint ez a szerelvény csak 70 km/órával hajthat autóúton.

A kicsúszás során a több méter hosszú csövekből álló szállítmány az útra szóródott, ezt a közvetlen életveszéllyel szembenézve távolította el a sofőr, miközben egy másik civil autós biztosított némi védelmet a leállósávon. Bár ez is szabálytalan, itt figyelembe kell venni, hogy az úton maradt, nehezen és későn észrevehető csövek akár tömegbalesetet is okozhattak volna.A kiérkező útellenőrök és rendőrök megállapították, hogy a megfordulás az akár 110 km/órával érkező forgalomban szinte lehetetlen feladat az említett szerelvénnyel balesetmentesen. A manőver körülményeinek biztosításához a szigetszentmiklósi közutasok egy járőrautó segítségével megállították az autóút mindhárom sávjának forgalmát arra a két percre, amíg a sofőr sikeresen megfordította az utánfutós egyterűt. Ne feledjétek, ilyen esetben nektek is inkább a 112-t érdemes tárcsázni, semmiképpen se kezdjetek forgolódásba a száguldó autók közt.
Hirdetés

Tetszett a cikk?

Iratkozz fel hírlevelünkre, hogy azonnal értesülj a legfrissebb és legnépszerűbb cikkekről, amint megjelennek az Autónavigátoron!

Feliratkozom a hírlevélre

Vélemény, hozzászólás?