Rendőr féktesztelt motorost Floridában: csúnya bukás lett a vége

A rendőrautó többször is cikázott a motoros előtt, míg végül az bele ment hátulról

Ez a cikk több mint 90 napja frissült utoljára, ezért kérjük, az olvasása során ezt vegye figyelembe!

Meglehetősen bizarr képsorokat rögzített egy amerikai youtuber kamerája egy szokványosnak ígérkező motorozás alkalmával. A Hyped Life YouTube-csatorna tulajdonosa nem éppen hétköznapi módon került összetűzésbe a hatósággal.

Az autós etikett egyik alapszabálya szerint soha, semmilyen körülmények között nem lépünk indokolatlanul a fékbe csak azért, hogy a mögöttünk haladót megleckéztessük a vélt vagy valós sérelmeink kapcsán. Különösen igaz ez akkor, ha egy motoros érkezik mögöttünk, hiszen egy rosszul sikerült esés sokkal komolyabb következményekkel járhat. Ezúttal viszont éppen azok veszélyeztették egy motoros életét, akiknek az ilyen életveszélyes közúti magatartást üldözniük kellene.
Hirdetés


Az eset az egyesült államokbeli Florida államban történt, a videót készítő motoros egy 2020-as Yamaha R3-as motorral közlekedett, míg előtte egy jelöletlen Dodge Charger rendőrautó ment. Vélhetően a motoros azzal hívta fel magára a figyelmet, hogy átlépte a megengedett sebességlimitet, amit tulajdonképpen el is ismer a videóban, hiszen a felvétel elején kitakarta a motor kijelzőjét. A Chargerben ülő rendőr először "csak" látványosan belassított a motoros előtt, később azonban heves cikázásba kezdett - a villogót csak eközben tette fel -, és a motorosnak már nem volt hova mennie, így nagyjából 70 km/h-val nekicsapódott a rendőrautó hátuljának. A kamera lerepült ugyan a sisakról, de a hangot továbbra is rögzített, így hallani, ahogy kattan a bilincs a motoros csuklóján, később pedig az is tisztán kivehető, hogy néhány autósnak alaposan bele kellett taposnia a fékbe, hogy elkerüljék az újabb balesetet. A youtuber később kifejtette, hogy ezekben a percekben a földön feküdt és csak az autósoknak köszönhető, hogy nem történt komolyabb baj. Az eset az alábbi videóban 1:07-től tekinthető meg teljes egészében.
Tetszett a cikk?

Iratkozz fel hírlevelünkre, hogy azonnal értesülj a legfrissebb és legnépszerűbb cikkekről, amint megjelennek az Autónavigátoron!

Feliratkozom a hírlevélre

Hozzászólások

Vélemény, hozzászólás?