Retró Lamborghini túra a Toszkán dombok között!

50 éves Lamborghinik dübörögtek végig Olaszországon!

Ez a cikk több mint 90 napja frissült utoljára, ezért kérjük, az olvasása során ezt vegye figyelembe!

Idén lett 50 éves a Lamborghini első négyüléses autója, az Espada, valamint az Islero, és ezt egy röpke 800 km-es olaszországi túrával ünnepelte meg a 20 klasszikus Lamborghiniből álló karaván.

A Lamborghini Polo Storico – a régebbi Lamborghini modellek restaurálásával foglalkozó cég – szervezésében szeptember 7-én indult el Perugiából a 20 klasszikus Espada és Islero modellt tömörítő konvoj, és ami Umbrián, Toszkánán illetve Emilia-Romagnán keresztül haladva ünnepelte a festői dombok és történelmi városközpontok között a Lamborghini Espada és Islero öt évtizednyi örökségét-történelmét.
A felvonuló autók többsége magántulajdonban lévő, azonban 2 olyan modell is akadt, amit a Lamborghini Múzeum tulajdonol, méghozzá az egyik egy 1976-os Espada, a másik pedig egy 1967-es Islero. A Lamborghini a történelmi túrára összegyűjtött autók kapcsán megjegyezte, hogy a kihívással teli utak ellenére mindegyik példány kiváló állapotban érkezett meg a gyártó Sant’ Agata-ban lévő központjába.
Hirdetés

Külön kihangsúlyozták, hogy bár mindegyik autó roppant különleges darab, némelyiket még díjakkal is elhalmozta a cég elsőszámú embere, Stefano Domenicalli. Az egyik ilyen kitüntetett autó egy 1973-as Espada volt, amit végül 1977-ben értékesítettek jelenlegi tulajdonosának, aki azóta is birtokolja: a gyerekeit is ezzel hordta-vitte az iskolába, és munkába is a szóban forgó járgánnyal járt, így már vitathatatlanul a Lamborghini-családhoz tartozik.
Külön díjazták azt az Espada-t is, amelyik a legnagyobb utat tette meg azért, hogy ezen az 50. évfordulós felvonuláson részt tudjon venni. Ezt a Lamborghinit egészen Oslóból hozta el tulajdonosa erre az autótörténelmi felvonulásra, így ez az Espada mintegy 6.000 km-t tett meg az olasz márka kedvéért. Végül a „leghűségesebb” autó díját is átadták egy jobb oldali közlekedésre alkalmas Isleronak, mivel brit tulajdonosa minden egyes szervízelésre visszaviszi az autót a Lamborghini Sant’ Agata-i fellegvárába.
Tetszett a cikk?

Iratkozz fel hírlevelünkre, hogy azonnal értesülj a legfrissebb és legnépszerűbb cikkekről, amint megjelennek az Autónavigátoron!

Feliratkozom a hírlevélre

Vélemény, hozzászólás?