Retrovíziók – a klasszikus és a modern sportautók ötvözete

A retro és a modern tökéletes keveredése

Ez a cikk több mint 90 napja frissült utoljára, ezért kérjük, az olvasása során ezt vegye figyelembe!

Újra kreatív álmodozásba kezdett a Jennings Motor Group. Ezúttal a modern sportautókat ötvözték elődjeik stíluselemeivel. Érdemes végiglapozni a képeket!


Bárcsak így teljesülne minden vágyam! Amikor a sportautó arcú motorkerékpárokról írtam, úgy zártam a soraimat, hogy remélhetőleg hamarosan megörvendeztet minket a Jennings újabb érdekes képekkel. Szerencsére nem kellett sokat várni, mert már itt is vannak a múltat és a jelent egybemosó sportautók.
Hirdetés

Az USA-ból két delikvenst is átrajzoltak. Ki ne emlékezne a Verdák című filmben látott Királyra, akinek természetesen az igazi King, a NASCAR legenda, Richard Petty adta a szinkronhangját. Az 1970-es évek elejének jellegzetes versenyautójaként vonult be a történelembe a Dodge Charger Daytona. Az élénk fantáziájú rajzoló ezt az autót ötvözte a 21. század Chargerével.

Az Audi palettájáról is nehéz lehetett kiválasztani, hogy milyen típusokat ötvözzenek, hiszen rengeteg kedvelt klasszikus közül választhattak. Végül az 1980-as évek Quattrója olvadt egybe korunk R8-as sportautójával, amelynek alapjait még a Lamborghini Gallardo talpra állításához is felhasználták.

A Bugatti Chiron a világ egyik legvágyottabb szuperautója. Csupán 500 darabot készítettek belőle, szóval, ha látsz egyet az utakon, akkor szerencsésnek érezheted magad. Viszont a W16-os motorral felszerelt, négyturbós, nyolcliteres és 1500 lóerős autó ötvözetét a klasszikus Bugattikkal csak a Jennings képén láthatod, ám erre szerencsére nem kell vadászni.

Sokak szerint a LaFerrari a Ferrari legizgalmasabb utcai sportautója az F40 óta. A V12-es, 6,2 literes benzinmotorral és egy 120 kilowattos villanyos egységgel felszerelt szuperautó, az F40 időtlen vonalaival ötvözve olyan formát ad, amely a legszebb álmainkban szokott felbukkanni. Ha valóban létezne, lehet, hogy többet adnának érte, mint a 21. század eddigi legdrágább, árverésen értékesített autójának számító LaFerrariért.

Sokféle autót vezetett már a 007-es ügynök, de talán a legikonikusabb mind közül az Aston Martin DB5. Először az 1964-es Goldfingerben tűnt fel az Aston Martin, utána pedig még több epizódban is szerepet kaptak a brit márka típusai. Egy friss Aston Martin arc ötvözve a klasszikus vonalakkal, fantasztikus végeredményt hoz!

Végül szintén egy legenda következik, a sirályszárnyas Mercedes-Benz 300 SL. Az 1954-ben bemutatott autó korának egyik leggyorsabbja volt. Ráadásul annyira gyönyörű vonalakat rajzoltak neki, hogy a virtuális dizájnerek nem is igazán nyúltak hozzá, szinte csak a fényszóróit cserélték le, ami igazán jó ízlésre vall.
Tetszett a cikk?

Iratkozz fel hírlevelünkre, hogy azonnal értesülj a legfrissebb és legnépszerűbb cikkekről, amint megjelennek az Autónavigátoron!

Feliratkozom a hírlevélre

Vélemény, hozzászólás?