RS után kétajtós kupé is lehet az új Skoda Octavia

Feltámadhat a Skoda Tudor

Ez a cikk több mint 90 napja frissült utoljára, ezért kérjük, az olvasása során ezt vegye figyelembe!

A második világháború után épített klasszikus kétajtós, Tudor Skodát is feltámaszthatja a harmadik generációs Octavia.

Kereken 10 évvel ezelőtt vetődött fel utoljára az 1946-tól 1952-ig gyártott, kétajtós (az angol two door elnevezésre utaló) Skoda Tudor emlékét idéző Tudor Concept, mely akkor egy Superb (igen, ismét egy feltámasztott nevű Skoda) orr után kissé esetlen fart húzott. Most azonban másik modell, a napokban bemutatkozott, a korábbinál feljebb pozicionált és méretezett Octavia alapjaira épül a Tudor, legalábbis a független autórajzoló Theophilus Chin elméjében és természetesen számítógépében.
Hirdetés

Az egyelőre nem másként, mint számítógépes grafikaként létező Tudor gyakorlatilag egy háromajtós, rövidített Octavia. Érkezéséről egyelőre nincs semmiféle hivatalos információ, ám a már szintén látott RS verzióval kombinálva ütős ajánlat lehetne az izmos, minőségi, mégis józan áron elérhető kupét keresők körében. Ha sokan rajonganak majd a koncepcióért, nem lenne meglepő, ha a SkodaVolkswagen csoport áldását adná rá, de azért nyilván hosszas meetingek előzik majd meg a döntést, hogy nem jelentene-e túlzott konkurenciát a talán a Tudor nevet is megkapó Octavia Coupe a konszern hasonló modelljeinek, például a Volkswagen Sciroccónak vagy akár a még komolyabb és nem is vele egy mezőnybe tartozó, ám hasonló formájú Audi A5-nek.
Tetszett a cikk?

Iratkozz fel hírlevelünkre, hogy azonnal értesülj a legfrissebb és legnépszerűbb cikkekről, amint megjelennek az Autónavigátoron!

Feliratkozom a hírlevélre

Hozzászólások

Vélemény, hozzászólás?