Sikertelen modelljeitől szabadul a Dodge

Búcsúzik a Dodge Caliber és a Nitro

Ez a cikk több mint 90 napja frissült utoljára, ezért kérjük, az olvasása során ezt vegye figyelembe!

Öt évvel ezelőtt a Dodge úgy gondolta, érdemes amerikai stílusú újdonságokat bevezetni Európában, de a gagyi műanyag még odaát sem kellett senkinek.

Decemberben a Dodge vezetése két modell alatt is leállította a szerelősorokat: a 2006-ban bemutatott Neon-utód Caliber és a Jeep Liberty padlólemezére annak komoly hajtáslánca nélkül felépített Nitro modellek gyártása fejeződött be ezzel a lépéssel.
Egyik autó sem váltotta be a hozzá fűzött reményeket: a gyártás legjobb hónapjában, 2008 májusában 12 856 darabot adtak el a Caliberből, idén novemberben viszont alig 1202 példányt, míg a Nitro legsikeresebb hónapjában sem tudott nyolcezer fölé menni, miközben az előző hónapban csupán 1661 fogyott belőle.
Hirdetés

Sergio Marchionne, a Fiat-Chrylser Group elnök-vezérigazgatója sommás véleményt fogalmazott meg a gyártás leállításának hírére reagálva, kiemelve a Nitrót: "ezt az autót sohasem lett volna szabad megépíteni".
Tetszett a cikk?

Iratkozz fel hírlevelünkre, hogy azonnal értesülj a legfrissebb és legnépszerűbb cikkekről, amint megjelennek az Autónavigátoron!

Feliratkozom a hírlevélre

Hozzászólások

  • 2017.10.31. at 06:08
    Permalink

    Ízlés kérdése. Nekem jobban bejönnek a klasszikus autó formák mint ezek az agyon faragott sehol egy él vagy csücsök jellegtelen sablon vonalakkal nagyon megideologizált formák. Szeretnék én ennek boldog tulaja lenni! Ennek legalább autó formája van.

Vélemény, hozzászólás?