Sirályszárny vászontetővel – SLS AMG Roadster

Vászontetővel is jön a Mercedes SLS AMG

Ez a cikk több mint 90 napja frissült utoljára, ezért kérjük, az olvasása során ezt vegye figyelembe!

Pontosan két évvel a sirályszárnyas SLS AMG után, a Frankfurti Autószalonon láthatjuk élőben a Mercedes-Benz SLS AMG Roadster változatát.


Miként a Gullwing, azaz sirályszárnyú Mercedes-ként elhíresült 300 SL, úgy az arra emlékező SLS AMG is érkezik vászontetős Roadster karosszériával. Ez persze, az ötvenes évekbeli őshöz hasonlóan hagyományos, oldalra nyíló ajtókat kap, élőben elsőként az idei, 64. Frankfurti Autószalonon láthatjuk, szeptember végén. A gyáriak nyilvánvalóan már régóta megtervezték, hogy a 2009-ben, szintén Frankfurtban bemutatott kupé után két évvel, ugyanott érkezik a kabrió is. Az SLS AMG alumínium térvázát eleve úgy tervezték, hogy az a kabrióhoz is megfelelő legyen, a kupéhoz mérten csak a szélvédő tövébe, illetve a kardánalagútba építettek új merevítőket, így a vászontetős karosszériája mindössze 2 kilogrammal nehezebb a Coupé kivitelénél. A Roadster háromrétegű, különféle színekben kérhető vászonteteje magnéziumot, acélt és alumíniumot is tartalmaz, zaj- és hőszigetelése a fix tetőéhez hasonló, elektromos mozgatása 50 km/órás tempóig lehetséges.
A hajtáslánc teljes mértékben a Coupéból ismert, a Roadstert 6,2 literes, 571 lóerős feltöltő nélküli V8-as hajtja, 7 fokozatú, kormányról is kapcsolható dupla kuplungos váltóval, akár 317 km/órás tempóval. Az ősszel Frankfurtban kiállításra kerülő SLS AMG Roadster ára minden bizonnyal magasabb lesz a Coupéénál is, így 60 millió forint környékén jósolható. A vászontetős SLS AMG első példányainak kiszállítása jövő év elején várható.
Tetszett a cikk?

Iratkozz fel hírlevelünkre, hogy azonnal értesülj a legfrissebb és legnépszerűbb cikkekről, amint megjelennek az Autónavigátoron!

Feliratkozom a hírlevélre

Vélemény, hozzászólás?