Sofőrös nagyvas a Cadillactől

Csak tanulmány a Cadillac Escala, de elég impozáns darab

Ez a cikk több mint 90 napja frissült utoljára, ezért kérjük, az olvasása során ezt vegye figyelembe!

Tanulmányautót mutatott a Cadillac, az Escala, nem SUV, mint amit a nevéből gondolnánk, hanem elegáns, sofőrös izomautó, kupé fazonú tetővel.

Egész komoly terveik vannak a Pebble Beachen bemutatott Escala tanulmányautóval. Egyrészt a Cadillac új arculatát mutatták meg vele, másrészt nagy valószínűséggel ez lesz majd az új nagyautójuk. Igaz, a CT6 már egy ideje piacon van, és nagyon hasonlít rá, az Escala részletei egészen mások, erős európai beütéssel. Más a fazon, de az Escala nagyobb is lesz a CT6-nál, a tetővonala egészen kupés, akárcsak egy Audi A7, vagy Mercedes CLS esetén, persze azoknál kicsit halványabban.
Hirdetés

A nagyon amcsi élére vasalt formaterv többfunkciós autót rejt. Egyrészt óriási hátsó utastérrel tervezték, hogy akár sofőrös autónak is megfeleljen, másrészt 4,2 literes V8-as blokk dolgozik benne, hogy meglegyen a kívánt erő is hozzá. Azt mondják, hengerlekapcsolásra is képes, így talán nem kell majd mögé kötni egy benzinkutat, a tulajdonos élvezheti a mérhetetlen luxust. A belső kicsit minimalista, nincsenek konkrét műszerek, három OLED kijelzőn tájékozódhatunk, szinte mindenről. Ugyanakkor hátra is jutott két tablet a második sorban utazóknak.
Tetszett a cikk?

Iratkozz fel hírlevelünkre, hogy azonnal értesülj a legfrissebb és legnépszerűbb cikkekről, amint megjelennek az Autónavigátoron!

Feliratkozom a hírlevélre

Hozzászólások

  • 2017.10.28. at 02:40
    Permalink

    A sors fura fintora, hogy a Caddy most fog kihozni egy Mercedes CLS-riválist, miközben annak a gyártása nemsokára leáll…

    Jó a felvezető: egy másik Caddy-típus nevét is tartalmazza – “Csak tanulmány a Cadillac [b]ESCALA[/b], [b]DE[/b] elég impozáns darab” :)))

    A Caddy élén jelenleg lévő dél-afrikai származású Johan de Nysschen elég nagy név a szakmában ahhoz, hogy a márkát újra képes legyen felvirágoztatni. Minden jel arra utal, hogy nem lógatja a lábát, és ennek, mint amerikai autó-rajongó, szívből örülök.

Vélemény, hozzászólás?