Sportautót farag a Konából a Hyundai

Már tesztköreit futja a Hyundai Kona N

Ez a cikk több mint 90 napja frissült utoljára, ezért kérjük, az olvasása során ezt vegye figyelembe!

Úgy belelendült a Hyundai az N betűvel jelölt, sportos modellek fejlesztésébe, hogy még a Konát is elővették, sportos ruhába csomagolták. Ám ez még nem látszik.

Nem látszik, mert még erősen álcázzák, és maga az álca is nagyon érdekes, hiszen tengernyi N-logóból áll. A Kona N már csak azért is érdekes, mert a Hyundai első, kifejezetten sportos szabadidő-járműve lesz. „Nagy izgalommal bővítjük ki az i30 N esetében olyan sikeres, és utóbb az i20 N modellnél is alkalmazott receptünket márkánk egyik legnépszerűbb szabadidőjárművére: a Konára” – mondta el Andreas-Christoph Hofmann, a Hyundai Motor Europe marketingért és termékekért felelős alelnöke. „A Kona N modellváltozat bevezetésével új szintre lép a Hyundai sportmárkája. Karosszériáját ugyan álcázták, de azt elárulták, hogy a kétliteres, turbós benzinmotor dolgozik az orrában, amelynek erejét 8 fokozatú, duplakuplungos automataváltó továbbítja a kerekek felé. Ennél több és pontosabb részletet azonban nem árultak el, persze biztosra vehető, hogy a futóművét is áthangolják, illetve a kipufogórendszert is úgy tervezik, hogy az értő közönség elismerően csettintsen majd, amikor meghallja.
Hirdetés
A vadonatúj Kona N az N sportmárka első szabadidő-járműve.” – nyilatkozta Till Wartenberg, a Hyundai Motor Group N márkamenedzsmentért és motorsport részlegért felelős alelnöke. „Sportos crossoverként pedig sokoldalú, praktikus megoldásokkal társítja a többi N modelltől már megszokott vezetési élményt. Az N almárka rajongói élvezettel használhatják majd mindenütt, a közúton éppúgy, mint a versenypályán.
Tetszett a cikk?

Iratkozz fel hírlevelünkre, hogy azonnal értesülj a legfrissebb és legnépszerűbb cikkekről, amint megjelennek az Autónavigátoron!

Feliratkozom a hírlevélre

Vélemény, hozzászólás?