Szabálytalanul parkolók pofátlantanítása kínai módra

Óriási tapadókorongokkal regulázzák meg a szabálytalanul parkolókat

Itthon mindennapi probléma, más országban viszont egészen ötletes megoldást eszeltek ki a hatóságok a szabálytalanul parkolók megleckéztetésére.

A legtöbb európai országban, ha nem sikerül két vonal közé beállni a parkolás során, a hatóságok nem igazán vegzálják a találomra megálló autósokat, viszont Kínában ez is másképpen működik. Egy Redditre felkerül fotó alapján úgy tűnik, az ázsiai ország óriási tapadókorongokkal próbálja megleckéztetni a szabálytalanul parkoló autókat. A szerkezetet nem csak a jármű oldalára rögzítik, hanem a visszapillantóra is, így a tulajdonosnak esélye sincs megszabadulni tőle az illetékes szervek nélkül, akik némi büntetés fejében távolítják el annak függvényében, mennyi időt parkolt szabálytalanul a jármű. A kínai TikTokra felkerült videóban látható a "korong" felhelyezésének pontos menete, valamint az is kiderül, hogy a sofőr nem hajthat el csak úgy a helyszínről, hiszen az eszközbe nyomkövetőt is építettek, a szerkezetet pedig a hatóságok egy speciális kulccsal távolítják el, amelyhez mondani sem kell, csak nekik van hozzáférésük.
Hirdetés

Tetszett a cikk?

Iratkozz fel hírlevelünkre, hogy azonnal értesülj a legfrissebb és legnépszerűbb cikkekről, amint megjelennek az Autónavigátoron!

Feliratkozom a hírlevélre

Vélemény, hozzászólás?