Szárnyal a Bentley

Erős lesz a Bentley idei éve, féltávnál 9 százalékos a plusz

Ez a cikk több mint 90 napja frissült utoljára, ezért kérjük, az olvasása során ezt vegye figyelembe!

Tovább szárnyalnak a Volkswagen-csoporthoz tartozó brit Bentley eladásai. Az idei első félévben a crewe-i székhelyű autógyártó kilenc százalékkal adott el több Bentley-t, mint tavaly.


A Bentley 2013 első hat hónapja alatt 4279 autót adott el, ami rekordnak számít a márka történetében. Nőtt az értékesítés a Bentley legnagyobb piacán, az Amerikai Egyesült Államokban is, de az egyébként kínlódó európai piacon is kiválóan teljesített. Az év első felében a luxusmárka tizennégy kereskedést nyitott, 13 százalékkal többet, mint 2012 első felében.
A márka képviselői a sikert új modellek bevezetésével indokolják, a Continental GT Speed és a Continental GT Speed Convertible iránt jelentős az érdeklődés, a régebbi modellek közül a GT W12, a V8 és a Mulsanne is jól fogy. Reményeik szerint az év hátralevő részében marad a növekedés, hisz egyre több piacon érhető el a márka új zászlóshajója, az új Continental Flying Spur.
Hirdetés

Amerikában 1282 autót adtak át a megrendelőknek, ami 12 százalékkal múlta felül az előző évi kiszállítást. A Közel-Keleten főként a győri motorral szerelt Continental GT V8 modell a menő, az első félévben 394 Bentley-t adtak el, 28 százalékkal többet, mint 2012-ben. A dél-nyugat-ázsiai és óceániai térségben 222 kocsit adtak el, itt 53 százalékos volt a növekedés. Míg Japánban 96 (+ 28 százalék), addig Kínában 817 új Bentley talált gazdára, ám ez utóbbi nem jó hír, hisz 23 százalékos a mínusz. Ezt azzal magyarázza a Bentley, hogy a piac várja a Flying Spurt. Az orosz piac jó számaihoz (110 autó, 4 százalékos növekedés) hozzájárult, hogy a Bentley kereskedést nyitott Szentpéterváron. Európában 22 százalékkal több Bentley-t vettek, 740-et, de ezek többsége otthoni piacán, Nagy-Britanniában kelt el (698 kocsi, 25 százalékos növekedés).
Tetszett a cikk?

Iratkozz fel hírlevelünkre, hogy azonnal értesülj a legfrissebb és legnépszerűbb cikkekről, amint megjelennek az Autónavigátoron!

Feliratkozom a hírlevélre

Vélemény, hozzászólás?