A weboldalunk külső szolgáltatója karbantartási munkálatokat végez szerverein július 25 23:30 és július 26 06:00 óra között. A karbantartás érintheti az oldal szolgáltatásait és elérhetőségét ez idő alatt. Megértésüket köszönjük!

Szárnyal a Toyota, az idei évet szinte biztosan rekorddal zárják

Jelentősen nőtt a kereslet a Toyoták és Lexusok iránt, karnyújtásnyira került a 10 milliós álomhatár

Ez a cikk több mint 90 napja frissült utoljára, ezért kérjük, az olvasása során ezt vegye figyelembe!

Megállíthatatlanul menetel előre a Toyota, a pandémia utáni növekedés sohasem látott számokat hozhat.

Nem tud hibázni a Toyota, a világ legnagyobb autógyártója annak ellenére tartja az elsőséget, hogy a trendekkel ellentétben nem kezdett jelentős villamosításba. Ahol igény mutatkozik az alternatív hajtásra ott hibriddel, ahol pedig ez hidegen hagyja a vevőket, ott egyszerű benzines vagy gázolajos modellekkel vannak jelen a piacon, ez a koncepció eddig működőképesnek mutatkozik. Novemberben 926 ezer autót gyártottak és 905 ezret értékesítettek, a számok mögött a Toyota és a Lexus modelljei állnak, a konszernhez tartozó Daihatsu és Hino járműveit nem számolták bele. Utóbbi szám 13,6%-os növekedést jelent az előző év azonos időszakához képest, Japánban például 27%-kal több autót adtak el, de Észak-Amerikában és Európában is nőtt a kereslet a Toyoták és Lexusok iránt. Mivel a Toyota a világ minden szegletében jelen van, a szegényebb régiókban pedig alacsony a kereslet a zöldebb modellek iránt, így a hagyományos modellek (47%) és a villamos hajtással (is) szerelt típusok (53%) aránya viszonylag kiegyenlített.
Hirdetés
Az éves értékesített volumen tekintetében jelenleg 2019 jelenti a rekordot, abban az évben 9,71 millió autó kulcsát adták át, majd jött a járvány. Ez jelentős visszaesést hozott, egymillióval kevesebb jármű fogyott, azóta viszont felívelőben vannak az eladások. Az idei év első 11 hónapjában 9,36 millió négykerekűt adtak el a japánok, ha nem lesz számottevő csökkenés decemberben, akkor nem csak a saját rekordjukat döntik meg, hanem a 10 milliós darabszámot is átlépik.
Tetszett a cikk?

Iratkozz fel hírlevelünkre, hogy azonnal értesülj a legfrissebb és legnépszerűbb cikkekről, amint megjelennek az Autónavigátoron!

Feliratkozom a hírlevélre

Vélemény, hozzászólás?