Szinte bréking: lenyomták a Ladát Oroszországban

Már nem a Lada Oroszország legkelendőbb autója, legalábbis novemberben

Ez a cikk több mint 90 napja frissült utoljára, ezért kérjük, az olvasása során ezt vegye figyelembe!

A hetvenes évek óta nem volt példa arra, hogy nem az AvtoVAZ egyik terméke vitte volna a prímet. Novemberben a Kia nyert a Rioval.


Már vagy negyven éve alap, hogy az orosz autópiacot a Ladákat előállító AvtoVAZ valamelyik típusa uralja. A 2014-es elsőség persze garantált a Lada Granta számára, nyilván abból adják el a legtöbbet. Csak egy kicsi bibi csúszott be, amit a büszke ladások szégyennek éltek meg: novemberben elverte a Kia Rio helyi változata a Grantát. 10 834 darab fogyott a Kia kisautójából, míg a Lada a 11. hónapban csak 10 520 Grantát és Kalinát tudott értékesíteni.
Hirdetés
Az igazsághoz az is hozzátartozik, hogy a Grantát és a Kalinát előállító szalag napokig állt, mert gondok voltak egy beszállítóval. Az AvtoVAZ szóvivője szerint a modellek iránt nem csökkent a kereslet, csak az alkatrészhiány miatti kényszerű gyárleállás miatt nem tudtak elég autót összerakni.
Tetszett a cikk?

Iratkozz fel hírlevelünkre, hogy azonnal értesülj a legfrissebb és legnépszerűbb cikkekről, amint megjelennek az Autónavigátoron!

Feliratkozom a hírlevélre

Vélemény, hozzászólás?