Szlovákiában épül majd az új Bentley dömper?

Már 2000 rendelés érkezett az ismeretlen Bentley SUV-ra

Ez a cikk több mint 90 napja frissült utoljára, ezért kérjük, az olvasása során ezt vegye figyelembe!

Jó eséllyel a szlovákiai Pozsonyban fogják szerelni a Bentley első szabadidő-autóját, amelyre látatlanban is felvettek már vagy 2000 előrendelést.

Leghamarabb 2015-ben kezdődhet el a gyártása annak a Bentley SUV-nak, ami a britek első szabadidő-autója és egyben az első olyan is lehet, amit nem láthatnak el a Made in Crewe, England plakettel (kivéve a 2005-2006-os Flying Spurt, ami a németországi Drezdából került a piacra).
Az Autocar magazin úgy tudja, hogy a tavaly Genfben EXP 9 F kódnéven bemutatott koncepció szériakész verziója itt a szomszédban, a szlovákiai Pozsonyban készülhet majd - együtt az alapját adó és VW-konszerntestvér Audi Q7-tel, Porsche Cayenne-nel és Volkswagen Touareggel.
A több mint megosztó tanulmányra állítólag vajmi kevéssé emlékeztető és már majdnem kész modell gyártását a Bentley részéről szeretnék otthon tartani. A VW-főnökség azonban, nem kapacitásgondok miatt (évi 3000-4000 még el sem keresztelt SUV gyártását és eladását tervezik), hanem egyszerűen pénzügyileg Pozsonyt favorizálja. A minden bizonnyal szuperexkluzív utasteret mondjuk így is, úgy is Crewe-ban rakják majd össze.
Hirdetés
"Szinte kész az autó, s nagyon másképp fog kinézni a koncepcióhoz képest" - mondta Wolfgang Schreiber, s azt is elárulta, hogy már vagy 2000 előrendelésük van a dömperre azzal együtt, hogy a leendő vevők még csak nem is látták a kocsit. "Ez is bizonyítja, hogy az ügyfeleink nem kérdőjelezik meg a modell létjogosultságát" - tette hozzá büszkén a Bentley-főnök. A szalonokba 2015-2016 környékén várható benga szabadidő-autó alapárát 125 ezer fontra fontra, aktuális árfolyamon 44,5 millió forintra becsülik.
Tetszett a cikk?

Iratkozz fel hírlevelünkre, hogy azonnal értesülj a legfrissebb és legnépszerűbb cikkekről, amint megjelennek az Autónavigátoron!

Feliratkozom a hírlevélre

Vélemény, hozzászólás?