Szuvenír-nyihaha autós módra

Autós kiegészítők a nagyvilágból

Ez a cikk több mint 90 napja frissült utoljára, ezért kérjük, az olvasása során ezt vegye figyelembe!

Nem ritkaság, hogy különböző apróbb termékeket gyártó cégek időről-időre márkanevet cserélnek, kölcsönöznek az autók világából. Egészen pontosan a márkák rendelnek tőlük csecsebecséket.

Nem ritkaság, hogy különböző termékeket gyártó cégek időről-időre márkanevet cserélnek, kölcsönöznek valamilyen, a profiljuktól eltérő jellegű tárgyakhoz, ilyen jellegű a Smart és a WeSC együttműködése, de mi most az autónevet viselő új különlegességekre koncentrálunk.
Elsőként itt van a Porsche osztrák dizájner részlege, a Porsche Design, mely tíz évvel ezelőtt alkotta meg első karóráját az autók jellegzetes rajzolatú műszerei nyomán. Most P’6620 néven felújították az ETA Valjoux 7753 szerkezetre épülő kronográfot: a 44 mm-es házban, csillogás- és karcmentes üveg alatt elhelyezett órában tartalék energiaforrás is található, mely akár két napig is működteti a szerkezetet, ha tulajdonosa épp mást szeretne viselni, amúgy a kéz mozgásával töltődik az óra.
A vancouveri Mobiado luxustelefon-gyártó cég az Aston Martinnal állt össze. Márciusban kiadtak egy telefont, ami egyben az Aston GT kulcsa is lett volna, de ez végül maradt formatervezési tanulmány.
A The Grand 350 Aston Martin névre hallgató CNC-zett alumínium házas, 2,36 inches, 16 millió színű, rozsdamentes gombokkal ellátott, négysávos, GPS-es, Bluetooth-os, mikro USB-csatlakozós, ezergombos telefon viszont már megvásárolható, de a Mobiado készülékei között vannak bőven egymillió forint felettiek, az Aston Martin címkétől pedig biztosan csak vastagabban foghat az árceruza...
Milyen autóra asszociálnának a rockzene kapcsán? Valamilyen amerikai pick-up vagy muscle car? Szakadt Ford Transit, esetleg halottaskocsinak átalakított Taunus kombi? Jó tippek, de a világ változik, és már a divatot is más szelek fújják.
Következő kollaborációnk két szereplője ugyanis a legendás Gibson SG ’61, amit ezúttal a Renault-val összekapcsolható Gordini kék-fehér csíkjaival és logójával dekoráltak, s hogy a franciák is hozzátegyék a magukét, kiadták a gitáréval összecsengő festésű Renault Wind Gordini by Gibson prototípust. A bőrülésekbe Gibson logót és gitárhúrokat hímeztek, a hifirendszert pedig Gibson potméterekkel lehet állítgatni.
Árakról egyelőre nem nyilatkoztak, de amúgy is furának éreznénk egy lobogó hajú, körszakállas gitárost a Windből kilógó SG-nyakkal.
A végére pedig még egy óra, ezúttal az Infiniti hatású Bell & Ross BR02-8 Carbon Case Purple 8 Pro Dial. A ház méretét tekintve megegyezik a Porsche órával, ára 5080 dollár. És hogy mitől Infiniti?
A másodpercmutató és a nyolc órát jelző pötty ugyanabban a lilásan lumineszkáló színben fénylik, mint az Infiniti műszerei. A nyolcast két okból választották: egyrészt Ázsiában szerencseszám, másrészt kilencven fokkal elforgatva a végtelent jelenti. Szellemes, de sietni kell, ha ilyen órára vágynak, mert csak kétszáz darabot gyártanak belőle.
Tetszett a cikk?

Iratkozz fel hírlevelünkre, hogy azonnal értesülj a legfrissebb és legnépszerűbb cikkekről, amint megjelennek az Autónavigátoron!

Feliratkozom a hírlevélre

Vélemény, hozzászólás?