Te láttál már ilyen kemény dízel tuning-Golfot?

Nem vették félvállról a dízel Golf II átépítését a németek, szerinted milyen motort kapott?

Ez a cikk több mint 90 napja frissült utoljára, ezért kérjük, az olvasása során ezt vegye figyelembe!

Egy gyorsulási versenyen készült látványos videó a meglepően orrnehéz Volkswagenről.

Könnyű túlzásba vinni az öreg autók tuningját, a könnyű karosszériát rengeteg lóerővel párosítani mindig izgalmas. Valami hasonlónak lehet a végeredménye az alábbi videón látható Volkswagen Golf is, amelyet információink szerint a drezdai Waldek Cars műhelye épített. A videó egy szervezett gyorsulási versenyen készült az Angliai Santa Pod versenypályán, valószínűleg már a kezdetektől ilyen célra építették a méretes első kerekekkel szerelt Volkswagent. Erőből azonban még így is több lett, mint egyensúlyból, az autó egy rajt előtti gumimelegítés során annyi mozgási energiát gyűjtött, hogy a hirtelen fékezéskor a pillekönnyű hátulja felett győzedelmeskedett a fizika.
Hirdetés
Egy pillanat alatt a levegőbe repült a Golf feneke, a teljes felborulástól az első lökhárító lekoppanása óvta meg az autót. A sofőr egy minimális hatásszünet után konstatálta, hogy az autónak semmi komoly baja sem lett, majd egy látványos füstfelhő kíséretében lealázta a kihívóját, egy rövidített tengelytávos Volkswagen kisbuszt. Állítólag ez az autó "party trükkje", ám az szinte biztos, hogy általában nem ilyen intenzitással szokták végrehajtani vele. Sajnos az átépítés pontos adatai nem derülnek ki, de biztosan nem a gyári, legfeljebb 80 lóerősre tervezett, 1,6 literes dízel erőforrás módosított változata ketyeg az autó orrában. Ésszerű magyarázat lehet még egy átépített 1,9 literes TDI, de még ezzel is kétséges, hogy lehet-e ennyire orrnehéz a kettes. Szerinted mi lapul a motorháztető alatt? Várjuk a válaszokat kommentben!
Tetszett a cikk?

Iratkozz fel hírlevelünkre, hogy azonnal értesülj a legfrissebb és legnépszerűbb cikkekről, amint megjelennek az Autónavigátoron!

Feliratkozom a hírlevélre

Vélemény, hozzászólás?