Teewave AR.1: könnyű, de gyenge

Lassú elektromos sportautó Gordon Murray-től

Ez a cikk több mint 90 napja frissült utoljára, ezért kérjük, az olvasása során ezt vegye figyelembe!

A Teewave AR.1 olyan könnyű, mint egy Lotus Elise, de borzalmasan alulmotorizált.

Látványos, de nem túl megrázó sportkocsit prezentált Teewave AR.1 néven a McLaren F1 tervezője által irányított Gordon Murray Design és a kompozit műanyagokat gyártó Toray Industries.
A Toray karbonszálas műanyagból építette az autó szerkezetét, karosszéria-paneleit, üléseit és más alkatrészeit, ennek megfelelően a 240 kg-os akkumulátorcsomaggal együtt is alig 850 kg lett az AR.1 saját tömege. A Tesla Roadsterhez képest 400 kg-os súlykedvezmény elvileg a Teewave oldalára billenthetné a mérleget, de Murray prototípusát meglepően gyenge hajtással szerelték fel.
Hirdetés
Villanymotorjának teljesítménye nagyjából 63 lóerővel egyenértékű 47 kW, amivel 11,4 másodpercre van szüksége álló helyzetből a 100 km/h eléréséhez, végsebessége pedig 147 km/h.
A kétüléses, szemre igazi versenygépnek tűnő autó így formájához képest sajnos igen lomha, amit némiképp ellensúlyoz 186 km-es elvi hatótávjával. Hogy mindez elég-e ahhoz, hogy sikeres legyen, igazából csak árának függvényében tudnánk megmondani, ám egyelőre sem arról, sem gyártásba kerüléséről nincsen információ.
Tetszett a cikk?

Iratkozz fel hírlevelünkre, hogy azonnal értesülj a legfrissebb és legnépszerűbb cikkekről, amint megjelennek az Autónavigátoron!

Feliratkozom a hírlevélre

Vélemény, hozzászólás?