Tényleg eltűnhet a SEAT márkanév az évtized végére?

A Volkswagen csoport vezetője nem túl biztatóan nyilatkozott a spanyol márka jövőjéről

Ez a cikk több mint 90 napja frissült utoljára, ezért kérjük, az olvasása során ezt vegye figyelembe!

Könnyen lehet, hogy a saját almárkája ásta meg a SEAT sírját, hiszen a Cupra jelenleg népszerűbb márkának számít az európai piacon, így az sem kizárt, hogy az évtized végére végleg eltűnik a SEAT név a kereskedésekből.

A jelenlegi SEAT modellek kifutásával eltűnhet a spanyol márka az európai autópiacról, legalábbis ez derül ki Thomas Schäfer, a Volkswagen csoport vezérigazgatójának szavaiból az Autocar kérdésére adott válaszában. A német szakember természetesen nem fogalmazott ennyire egyértelműen, de kiemelte, az eddigitől eltérő szerepet szánnak a spanyol márkának.
Hirdetés
A márka persze nem azonnali hatállyal tűnik el, hiszen jelenleg is számos modellje fut, Schäfer pedig gyorsan le is szögezte, ezek biztosan megélik az adott generáció végét. A vezérigazgató ugyanakkor azt is elmondta, hogy:

"A SEAT jövője a Cupra. A Volkswagen csoport pedig nagyszabású befektetéseket tervez a Cupra házta táján."

A Cupra eredetileg a Seat erősebb modelljeit kínálja a modellpalettájában, de az utóbbi időben számos olyan autó is megjelent előbbi égisze alatt, amit az anyamárka nem kapott meg, például a Tavascan, de minden bizonnyal a 2024-es frissítés után a Leonból sem lesz SEAT kivitel, csak és kizárólag Cupraként értékesítik majd a spanyol márka egyik legrégebbi modelljét.
Hirdetés
Tetszett a cikk?

Iratkozz fel hírlevelünkre, hogy azonnal értesülj a legfrissebb és legnépszerűbb cikkekről, amint megjelennek az Autónavigátoron!

Feliratkozom a hírlevélre

Vélemény, hozzászólás?