Terepen csapat az új Suzuki Jimny

Rövid videóban mutatták meg az új Jimny terepjáró-képességeit, motorjáról is van infó

Ez a cikk több mint 90 napja frissült utoljára, ezért kérjük, az olvasása során ezt vegye figyelembe!

Az 1998 óta szinte változatlan formában forgalmazott Suzuki Jimny végre generációváltást élt meg, ám az új modell sem veszített a terepjáró-képességeiből.


Apránként csepegtetik az információkat a Suzuki pici terepjárójával kapcsolatban. Eddig már kiderült a hivatalosan és kevésbé hivatalosan megjelent fotókból, hogy megmaradt a dobozforma, a létraalváz, a hosszában beépített motor és az összkerékhajtás.
Hirdetés

Európában kizárólag 1,5 literes, szívó benzinmotorral kínálják majd. A 100 lóerővel és 130 Nm forgatónyomatékkal megáldott motor első hallásra nem tűnik igazán terepjáró erőforrásnak ám a gyáriak szerint mindenképp előrelépést jelent az előd 1,3 literes motorjához képest, ráadásul a lentebb látható videóban is elég meggyőzően szerepel a Jimny. Japánban egyébként a kei kategóriában megszokott 660 köbcentis, háromhengeres motorral is forgalmazzák majd.

Az autó dimenzióiról is megérkeztek az első számadatok. A Jimny 3,48 méter hosszú, 1,65 méter széles és 1,72 méter magas, a tengelytávja pedig mindössze 2,25 méteres. A kicsi méret előnye, hogy szűk helyen is elfér, ráadásul a terepszögei is javultak az elődjéhez képest. Elöl 37, hátul 49 fok, a rámpaszöge pedig 28 fokos. Persze a terepjárásban a kapcsolható összkerékhajtás és a kerekek különálló megfékezésével a kipörgésgátló is segít, valamint az elöl és hátul egyaránt alkalmazott merev tengely, amely persze a „dzsungelből” visszatérve valószínűleg nem lesz a legkomfortosabb megoldás, de a Jimny eleve nem szimplán egy hobbiterepjárónak készült.
Tetszett a cikk?

Iratkozz fel hírlevelünkre, hogy azonnal értesülj a legfrissebb és legnépszerűbb cikkekről, amint megjelennek az Autónavigátoron!

Feliratkozom a hírlevélre

Vélemény, hozzászólás?