Teslát állami támogatással? Már itthon is veheted így!

Olcsó nem lesz tőle, de azért a Tesla Model 3 is megkapja már a 1,5 millió forintos támogatást

Ez a cikk több mint 90 napja frissült utoljára, ezért kérjük, az olvasása során ezt vegye figyelembe!

Immár Tesla is vásárolható a magyarországi 1,5 millió forintos ártámogatással. Az amerikai villanyautó-márka egyetlen modellje, a náluk belépő Model 3 fér bele a 20 millió forintos vételár plafonba.

Tavaly még állami támogatási lehetőség nélkül jelentek meg hazánkban a Teslák, de miután hosszas előkészítés után az Universal Leasing Kft. aláírta az erről szóló megállapodást az IFKA Közhasznú Nonprofit Kft-vel, a cégnél vásárolt, bruttó 20 millió forintos vételár alatti villanyautókhoz is elérhető az „Elektromos gépkocsi beszerzésének támogatása" (GZR-D-Ö-2018) című pályázati kiírás szerinti 1,5 millió forintos állami támogatás. Egyetlen ilyen modell van, a Tesla Model 3, ami ráadásul kétféle - nem szerény tudású - verzióval is belefér a 20 millió forintos plafonba.
Hirdetés
A 1,5 millió forintos állami támogatással 16,86 millió forinttól kapható a Tesla Model 3 Standard Range Plus (306 LE, hátsókerékhajtás, 53 kWh akkumulátor, 409 km hatótáv, 5,6 s 0-100 km/h gyorsulás, 4év/80 000 km garancia, 8 év/160 000 km akkumulátor garancia). Utóbbi is elég jól, sok más mellett 12 hangszórós hifivel, menthető vezetői profilokkal, Bluetooth kapcsolattal felszerelt, de a 18,499 millió forinttól elérhető Tesla Model 3 Long Range Launch (462 lóerő, összkerékhajtás, 75 kWh akkumulátor, 560 km hatótáv, 4,6 s 0-100 km/h gyorsulás, az említett általánoson túl az akkumulátorra 8 év/192 ezer km garancia) még jobban felszerelt, 1 éves internetkapcsolatot és online, műholdképes navigációt, valamint fedélzeti zene- és videó-streaminget, 14 hangszórós prémium hifit, első-hátsó ülésfűtést is ad. Hogy a villanyautózásba, azon belül is a Tesla világába beszállás még egyszerűbb legyen, az Universal Leasing Teslounge bemutatóterme finanszírozási ajánlatokat is kidolgozott a Teslákhoz, 5 éves futamidővel és 7,686 millió forintos kezdőrészlettel például 113 708 forintért is hozható már egy Model 3. Nem olcsó, de ha azt vesszük, hogy egy középkategóriás modell alapárát jelenti a kezdőrészlet, az üzemeletetési költség, főként az üzemanyagköltség pedig jóval kedvezőbb lesz, már messze nem rossz ajánlat.
Tetszett a cikk?

Iratkozz fel hírlevelünkre, hogy azonnal értesülj a legfrissebb és legnépszerűbb cikkekről, amint megjelennek az Autónavigátoron!

Feliratkozom a hírlevélre

Vélemény, hozzászólás?