Tippelj, mennyiért kelt el ez a gyönyörű kettes Golf GTI!

Egy 1,3-as, gyári állapotú kettes Golfért is simán elkérnek 3-4 milliót, de a GTI egészen más liga

Ez a cikk több mint 90 napja frissült utoljára, ezért kérjük, az olvasása során ezt vegye figyelembe!

Kívánatos youngtimerré öregedett a Golf második nemzedéke, a szép és ritka példányok ára hajmeresztő emelkedésbe kezdett az elmúlt években.

A Golf árverés útján talált gazdára, az autóra 75 licit érkezett, egy eredeti és jó állapotú GTI manapság kincset ér (Forrás: bringatrailer.com)

A Volkswagen kompakt modellje nem hajlandó kimenni a divatból, a régebbi generációk egyre felkapottabbak, de az új nemzedék is állja a sarat, még a SUV modellek sem tudták letaszítani a hazai trónról. A töretlen népszerűség a régi modellek árát is felfelé húzza, főleg, ha egy ritkább, megkíméltebb példányról van szó.
Hirdetés

A kétliteres (Európában 1,8-as) benzines 139 lóerős, régen ennyi is elég volt a boldogsághoz (Forrás: bringatrailer.com)

A szóban forgó piros GTI nemrég talált új gazdát magának, méghozzá olyan áron, hogy a Volkswagen fórumokon is felcsúszott néhány szemöldök. A háromajtós hot hatch először Texasban kapott rendszámot, majd átköltözött Hollandiába, ahol élete nagy részét töltötte, végül megint az Egyesült Államokban kötött ki. A Golf jelenleg a 31. évét tapossa, bár bizonyos értelemben fiatalnak mondható, ugyanis a második generáció leghamvasabb példányainak egyike, az autó 1992-ben készült. Az újszerű állapotot a 85 ezer kilométeres futás magyarázza, a gyári BBS felnik kifogástalanok, ahogy a Recaro ülések is hívogatóan frissnek hatnak.

A gyári fényezésű Golfhoz teljes dokumentáció is jár, néhány kisebb karcot leszámítva olyan mint az új (Forrás: bringatrailer.com)

A nyertes vevő az öreg kompakt helyett egy új Mercedes GLS-t vagy egy EQE-t is vehetett volna, de úgy látszik a dupla körlámpa minden pénzt megért. A vevő 87 ezer dollárt, azaz átszámítva 32 millió forintot fizetett az eladónak.

A GTI árak is kilőttek, egy szép példány vételárából már új luxusautót is lehetne venni (Forrás: bringatrailer.com)


Tetszett a cikk?

Iratkozz fel hírlevelünkre, hogy azonnal értesülj a legfrissebb és legnépszerűbb cikkekről, amint megjelennek az Autónavigátoron!

Feliratkozom a hírlevélre

Hozzászólások

Vélemény, hozzászólás?