Tom Hanks eladja öreg Toyotáját, de benne hagy valamit

Koros, ám mégis korszerű Toyota Land Cruisert vehetünk Tom Hanks aláírásával

Ez a cikk több mint 90 napja frissült utoljára, ezért kérjük, az olvasása során ezt vegye figyelembe!

A 41 éves Land Crusier a gyári állapotát is felülmúlja, a motort és a futóművet is a jelen kor igényeihez szabták, így nem csoda, hogy közel 40 millió forint cserélhet gazdát az árverésen.

Újabb lehetőséget kapnak azok a rajongók, akik Tom Hanks járműveit szeretnék összegyűjteni. Nemrég került kalapács alá az az Airstream lakókocsi, amiben a színész a filmforgatások alatt pihent, ám a flotta csökkentése itt nem áll meg. Augusztusban egy öreg Toyotájára licitálhatnak a vevők, ami önmagában is ritka, de ezt a konkrét példányt még tovább is fejlesztették.
Hirdetés
A J40 kódra hallgató Land Crusier generáció 1960 és 2001 között készült számos karosszériával, de itt még nyoma sincs a luxusnak, a jó terepképesség fényében készült a modell. A konkrét példányt 1980-ban vette át első tulajdonosa, de azóta több változás is történt az autóval. A motorja már nem Toyota, hanem GM, a 4,3-as blokk 180 lóerős, továbbá megfelel a mai környezetvédelmi szabályoknak. Ugyanígy az ötfokozatú váltó is General Motors termék, ezen kívül a kormánystabilizátor és a lengéscsillapítók is korszerűsödtek.
Hirdetés
Gyárilag csak fűteni tudott a Land Cruiser, most viszont már klímája is van, a sportos vonalat a Porsche ülések képviselik, a könnyebb kezelhetőség érdekében szervokormányt is beépítettek. Ha ez nem lenne elég, mindenképp érdemes szemügyre venni a műszerfalat, ahol Tom Hanks aláírása díszeleg, vélhetően több ezer dollárral emelve az autó értékét. A modell várható eladási ára széles skálán mozog, az eleve ritka modellt egyedileg átalakították, arról nem is beszélve, hogy egy kettős Oscar- és hétszeres Emi-díjas a tulajdonosa, becslések szerint átszámítva 20 és 40 millió forint között fog koppanni a kalapács. Fotók: bonhams.com
Tetszett a cikk?

Iratkozz fel hírlevelünkre, hogy azonnal értesülj a legfrissebb és legnépszerűbb cikkekről, amint megjelennek az Autónavigátoron!

Feliratkozom a hírlevélre

Vélemény, hozzászólás?