Hirdetés

Törésteszten a legújabb Volvo SUV

Videón a Volvo XC40 töréstesztje

Nem meglepő, hogy a SUV szegmensben a Volvo modelljei számítanak az egyik legbiztonságosabbnak. Az új XC40 sem panaszkodhat, íme egy törésteszt videó a svédek legújabb szerzeményéről.

Alighanem a legtöbben elsősorban városi használatra fogják vásárolni az XC40-est, ennek megfelelően egy 50 km/órás oldalütközést mutat be az alábbi videó

Akárcsak a legtöbb prémium autógyártó, a Volvo is számos modellt tört össze annak érdekében, hogy legújabb modelljük, az XC40 is hozza a gyártótól megszokott szintet. A SUV család harmadik tagja természetesen nem akar elmaradni az XC60 és XC90 biztonságától.

Hirdetés

Az alább látható videóban egy 50 km/órás oldalütközés látható, amely azonos az Euro NCAP által végzett törésteszttel. A felvételeken jól megfigyelhető, hogy igen jó hatásfokkal védi meg az XC40 a vezetőt és az utasokat. SUV-jaik közül nyilván a legkisebbet szánják leginkább városi használatra a svédek, emiatt nem véletlen, hogy az oldalirányú, városi tempóval való ütközést demonstrálják. A modell forgalmazása nálunk jövő év elején kezdődik, de mint írtunk róla, Németországban már lehet rá regisztrálni.

Hirdetés

Vélemény, hozzászólás?