Tovább drágul a benzin és a gázolaj szerdán. Vagy mégsem?

A nagykereskedelmi üzemanyagárak jelentősen emelkednek a hét közepén

Bár a MOL emeli az üzemanyagok beszerzési árait, mindez az utóbbi időben nem jelentette egyértelműen, hogy a kutak ugyanennyivel változtatnak majd a piaci áraikon. Mutatjuk, mi várható szerdán!

A Holtankoljak.net információi szerint a hét közepén a MOL a benzin és a gázolaj nagykereskedelmi árát is megemeli. A benzin esetében ez bruttó 10 forintot jelent majd, míg gázolaj beszerzési ára bruttó 5 forinttal fog emelkedni. Fontos viszont megjegyezni, hogy változás látható az üzemanyag-piacon: az utóbbi hetekben a kiskereskedelmi átlagárak nem követték szinte tökéletes pontossággal a nagykereskedelmi árakat, tehát nem annyival adták drágábban vagy olcsóbban az üzemanyagot a töltőállomások, amennyivel drágábban vagy olcsóbban hozzájutottak.
Hirdetés
Ennek a változásnak a fényében szinte lehetetlen megjósolni, hogy szerdán milyen átlagáron tankolhatunk majd, valószínűleg az emelkedés ténye nem fog változni, a kérdés csak annyi marad, hogy mennyivel mélyebbre kell majd nyúlnunk a zsebünkbe. Ami biztos, hogy a jelen cikk megírásakor (2023.01.23-án, 14 órakor) a 95-ös benzin átlagára 631,3 forint literenként, a normál gázolaj átlagára pedig 693,6 forint literenként.
Tetszett a cikk?

Iratkozz fel hírlevelünkre, hogy azonnal értesülj a legfrissebb és legnépszerűbb cikkekről, amint megjelennek az Autónavigátoron!

Feliratkozom a hírlevélre

Vélemény, hozzászólás?