Toyota FT-Bh: a takarékos mindenit!

Spórolós tanulmány a Toyota FT-Bh

Ez a cikk több mint 90 napja frissült utoljára, ezért kérjük, az olvasása során ezt vegye figyelembe!

Kisméretű, hibridhajtású városi autót mutat be a Toyota Genfben: megjelenése futurisztikus, de a felhasznált anyagok tekintetében az autóiparban mindennapos megoldásokat alkalmaztak.


Az egyelőre csak skiccekből ismert megjelenését kivéve minden más szempontból hagyományos anyagokra és technológiákra épül a Toyota legújabb, Genfi Autószalonon standra kerülő koncepciója, az FT-Bh.
A részletekkel kapcsolatban egyelőre hallgatagok a gyáriak, csupán annyit közöltek, hogy az ultrakönnyű, hibridhajtású modell minden részletét az alacsony fogyasztásnak és károsanyag-kibocsátásnak rendelték alá. Másik fontos céljuk az előállítási költségek alacsonyan tartása volt, így a tanulmányoknál megszokott egzotikus anyagok helyett az olcsóbb autókban mindennapos, költséghatékony megoldásokat alkalmaztak. Hogy ez pontosan mely részletekre érvényes, az két hét múlva kiderül Genfben, ahova hoz még pár érdekességet a Toyota.
Hirdetés
Itt tartják a Toyota GT 86 és a Yaris Hybrid európai premierjét, látható lesz a Detroitban bemutatott NS4 nevű, lehetséges Prius-utód, a Tokióban prezentált hidrogénhajtású üzemanyagcellás FCV-R, és ezúttal "diji" tanulmány néven jön az először szintén Tokióban látott Fun-vii koncepcióautó.
Tetszett a cikk?

Iratkozz fel hírlevelünkre, hogy azonnal értesülj a legfrissebb és legnépszerűbb cikkekről, amint megjelennek az Autónavigátoron!

Feliratkozom a hírlevélre

Vélemény, hozzászólás?