Új arcot ölt a Renault olcsó egyterűje és kisfurgonja

Új arc és új kütyük, jön a friss Renault Kangoo

Ez a cikk több mint 90 napja frissült utoljára, ezért kérjük, az olvasása során ezt vegye figyelembe!

Létezik személyszállítóként, furgonként és még elektromos verzióban is, méretéhez képest feltűnően olcsó, most pedig friss arcot is kap a Renault Kangoo.

Öt évvel ezelőtt, 2008-ban jelent meg a Renault Kangoo második generációja, eddig több mint 400 ezer példányban kelt el a személy- és áruszállító kivitelben, kétféle tengelytávval és karosszéria-hosszal kapható haszonjármű-egyterű páros, s most, a Renault kínálatának utolsó tagjaként ölti magára a márka friss arcát. A ciklusközi frissítés új lökhárítókat, hűtőmaszkot és fényszórókat, valamint nagyobb, az elektromos változaton kék színű, felnyitásával a töltőcsatlakozót láttató emblémát hoz.
Az utastérben leginkább a kormánykerék, az akár zongoralakkosan csillogó fekete középkonzol és a központi, akár már a Clióban debütált R Link, 18 centiméteres képátlójú érintőképernyős, természetesen navigációt és temérdek egyéb alkalmazást adó miniszámítógép az újdonság, de nyilván újak lesznek a kárpitok is. Kívülről - az előbbihez hasonlóan jelentős változásként - említhetők az új dísztárcsák és a hátsó lámpák friss burkolatai. A gépházban marad az 1.5 dCi turbódízel három, 75, 90 és 110 lóerős verziója (a csúcsmodell esetében 6 fokozatú kézi váltóval), a régi ismerős 1.6 16V, 105 lóerős benzines helyét ugyanakkor átveszi az 1,2 literes, 115 lóerős TCe turbómotor. A Z.E. verzió esetében változatlan a 60 lóerős, 226 Newtonméter nyomatékú villanymotor, ám újdonság, hogy 0-30 km/óra között a gyalogosok figyelmeztetésére motorhangot imitál a Z.E. is.
Hirdetés
A friss Kangoo-t élőben biztosan láthatjuk majd a március elején nyíló Genfi Autószalonon, a piacra pedig még a tavasszal, leginkább annak második felében, a mostanihoz hasonló, 4 millió forint alatti akciós alapáron várhatjuk.
Tetszett a cikk?

Iratkozz fel hírlevelünkre, hogy azonnal értesülj a legfrissebb és legnépszerűbb cikkekről, amint megjelennek az Autónavigátoron!

Feliratkozom a hírlevélre

Hozzászólások

  • 2017.10.30. at 07:46
    Permalink

    Tisztelt Szerkesztőség.
    Nemrég olvastam az auto-motor újságban egy hírt miszerint a kangoo is megkapja majd az 1.2 Tce motort a szívó 1.6-os helyett. Számomra elég furcsa ez a hír, nem tudnak erről vmi konkrétumot?

Vélemény, hozzászólás?