Új Chevy Monstrum, amiből csak az USA nem kap

Chevrolet Trailblazer, az új hétszemélyes igavonó

Ez a cikk több mint 90 napja frissült utoljára, ezért kérjük, az olvasása során ezt vegye figyelembe!

Komoly terepgumikat visel első hivatalos képein a vadonatúj Trailblazer, pedig ez nem az az osztály, amit különleges kiképzésre szoktak vinni.


A március 26-án kezdődő Bangkoki Autószalonon lesz látható, de a Chevrolet már pár nappal a nyitány előtt leleplezte a legújabb hétszemélyes nagy szabadidő-autóját. A General Motors Thaiföldön fogja gyártani a két- illetve négykerék-hajtással egyaránt megvásárolható Trailblazert, mely gyártási helyén nyáron, ezt követően pedig a világ többi részén – az Amerikai Egyesült Államok kivételével – forgalomba kerül.
Kétféle, közepes felszereltségű LT és csúcskivitelt képviselő LTZ változatban kínálják majd a Thaiföldön, a Colorado pick-uppal közösen fejlesztett Trailblazert. A Chevy rayongi gyárában épített autó hajtását négyhengeres turbódízel motorokra bízták, 2,5 és 2,8 literes hengerűrtartalommal, mindkét egység fődarabjainak élettartamát minimum 240 ezer kilométerre tervezték a mérnökök: a szám talán ismerős lehet hűséges olvasóinknak a Ford egyliteres EcoBoost motorja kapcsán.
Hirdetés

Ötfokozatú kézi illetve hatfokozatú automata váltók szerepelnek a kínálatban: a 180 lóerős 2,8 literes motor nyomatékát az elsőhöz 440 Nm-re butítják, s csak automatával engedik kiteljesedni a négyhengeres mind a 470 Nm-ét. A 2,5 literes ehhez képest 150 lóerővel és 350 Nm-rel fogatja a kerekeket.

A hátsó futóműnél nagyot alkotott a csokornyakkendős márka, mivel ötlengőkaros felfüggesztést illesztettek alá, ami különösen aszfaltúton fokozhatja a menetkényelmet és a jármű dinamikus viselkedését. Azokban a szituációkban pedig, amikkel a mechanikus szerkezet már nem tudi mit kezdeni, a számos elektronikus segédlet támogatására számíthatunk: alap az ABS, az ESP, a vészfék-rásegítés, a kipörgésgátló, a fékerő-elosztó és a lejtmeneti elindulást segítő berendezés is.
Tetszett a cikk?

Iratkozz fel hírlevelünkre, hogy azonnal értesülj a legfrissebb és legnépszerűbb cikkekről, amint megjelennek az Autónavigátoron!

Feliratkozom a hírlevélre

Vélemény, hozzászólás?